Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

sobota 20. júla 2013

Polemika s ospevovateľmi krás prisťahovalectva

V novinách SME bol vydaný článok Benjamina Abtana, prezidenta Európskeho antirasistického hnutia, ktorý vyjadruje presvedčenie, že blahobyt Európy plne závisí od miery prisťahovalectva. Že bez "čerstvej krvi" sa nebude môcť Európa ďalej rozvíjať a preto treba urobiť všetko možné pre to, aby imigrácia nielenže nestagnovala, ale naopak aby sme radostne a s naadením všetkých prostriedkov dotiahli čo najviac prisťahovalcov. A že len takýto postoj umožní prehĺbiť demokraciu, podporí inovácie a ekonomiku

S prepáčením väčšie hlúposti si nepamätám od čias komunizmu.

Je evidentné, že do Európy dnes nikto nejde budovať demokraciu, ale sú to ekonomickí imigranti. V prvom rade sa chcú mať dobre.

V lepšom prípade majú nejaké základy - pracovné, kultúrne, jazykové. V horšom prípade nevedia nič, sú kultúrne úplne mimo, takže sú nezamestnateľní, odkázaní na živorenie na okraji spoločnosti a po čase ich frustrácia narastá. V najhoršom prípade sem prichádzajú za účelom doslova sa prisať na štedrý sociálny systém Európy. Prípad Tureckej menšiny v Nemecku, kde 80% ľudí v niektorých regiónoch nemá trvalú prácu je varujúci...

Väčšinou sú prisťahovalci z krajín Afriky a Blízkeho či Stredného Východu integrovatelní len ťažko, v dnešnej dobe, keď sa imigrantské komunity zväčšili na homogénne getá, ktoré sťažili proces integrácie, len zväčšujú počet neprispôsobivých. Európa má problém zamestnať vlastných ľudí, nezamestnanosť mladých dosahuje desiatky percent. V takejto situácii sú noví imigranti proste naviac.

Európe, európskej kultúre a ekonomike masové neselektívne prisťahovalectvo neprinášajú nič - len chaos, vzbury, likvidáciu pôvodnej kultúry a ich ekonomický prínos je záporný. Celá politika podpory tohto procesu je len o zvýšení vplyvu podobných organizácií, aké sú podobne tej z článku a samozrejme sú to vítané voličské posily ľavicových strán. To sa jasné ukázalo v Anglicku, kde Labour Párty priznala, že jej podporou imigrácie išlo o zvýšenie preferencií alebo naposledy v Nórsku, kde je politika ľavicovej strany cielene zameraná na "zlikvidovanie rasových a kultúrnych predsudkov" a odstránenie akýchkoľvek prekážok pre nových imigrantov. V Anglicku prišli na to, že táto politika likviduje sociálny systém a začínajú výrazne odmedzovat možnosti imigrantov, v Nórsku bohužiaľ objavili nové ložiská plynu - tam je (finančný) priestor na pár miliónov ďalších nových "spoluobčanov" 

Námietka, že keď sa neotvoríme imigrantom, čakajú Európu ťažké časy, a že treba zachovať a zvýšiť tempo imigrácie a investovať čas, funancie a úsilie na odstránenie problémov vychádza zo zlého prepokladu. A to že imigranti sú vždy posilou ekonomiky. Ak však bude naopak ich prínos záporný, tak dôjde ku znižovaniu ekonomickej výkonnosti a kolapsu všetkého čo je odvodené z hospodárskeho potenciálu.

Pri súčasnej neriadenej imigrácii, keď sa do Európy valí všetko čo má zdravé nohy a ruky ale v podstate nevedia nič, čo by im pomohlo v ich uplatnení sa na pracovnom trhu (jazyk schopnosti, zručnosti, vedomosti, pracovné návyky) k tomuto dôjde, takže rátajme s kolapsom sociálneho systému, so znižovaním úrovne školstva, vedy, výskumu a prepadom životnej úrovne. Je absurdné predpokladať, že dnes sa k nám sťahujú ľudia, ktorí budú prispievať na budúce európske dôchodky.

Je veľa príkladov, keď vidno ako si v rámci politickej korektnosti Európania sami podrezávajú konár pod sebou. Thilo Sarrazin (špičkový člen SPD a člen predsedníctva Nemeckej banky) napísal knihu "Nemecko pácha samovraždu", kde na číslach dokladá ako multikulti zabíja nemecku vzdelanosť a ako upadá nemecka kultúra. V článku na blogu ukazujem ako sa takáto cesta do pekla (viď práca našich mimovládiek alebo aj tohto slávneho Európskeho protirasistického hnutia...) vyrába kdekoľvek.

S nastupujúcim islamom sa budú prehlbovať rozpory medzi požiadavkami fundamentálneho islamu a možnosťami systému. Heslo "Islam je riešenie" rozhodne neplatí pre ekonomiku. Tam je to kontraproduktívne, keďže preferencia akýchkoľvek hľadísk a riešení pred prirodzenými ekonomickými je vždy menej efektívna, alebo až s degradačným výsledkom.

Demografický problém je vážny, ale osobne si myslím, že riešiteľný vnútornými silami Únie. Namiesto stoviek miliárd na sociálne benefity prisťahovalcov a ich (aj tak neefektívne) začleňovanie do spoločnosti, treba stimulovať zakladanie tradičných viacdetných rodín pôvodnej populácie, podporovať ženy na materskej uľahčovať bytové problémy mladých ľudí apod. Únia ako vždy pri definícií svojich riešení pozerá cez ideologickú prizmu multikulturalizmu (čo je len iný názov pre kultúrny marxizmus) a nie je ochotná sa pravde pozrieť do oči. Preto som maximálne skeptický pri odhade budúceho vývoja.

Riešenie typu - imigráciu treba "rozhodiť" do ostatných krajín Únie je proste smiešne. Od roku 2015 sa majú v rámci spoločnej azylovej politiky Únie zavádzať rovnaké podmienky vo všetkých krajinách - t.j. rovnaké príspevky a programy pre "integráciu", rovnaká povinnosť ubytovania, povinnosť ukončiť azylové konanie do šiestich mesiacov, rovnaké "právo na prácu" po deviatich mesiach, rovnaká sociálna politika apod. T.j. namiesto tvrdej selekcie prisťahovalcov sa bude problém len rozmazávať naprieč celou Úniou za zvýšenia finančných nárokov.

Pokiaľ viem, tak sa pripravuje zavádzanie preukazov na základe biometrických údajov. Podrobnosti dnes neviem, ale moja predstava je taká, ze imigrant bude v rámci rozdeľovania imigračných kvót na základe centrálnej evidencie umiestnený napríklad na Slovensko za rovnakých podmienok ako v Nemecku - benefity, jazyková príprava, ubytovanie, školy apod. Takže ak bude chcieť poberať  podporu a v bruselskej evidencii bude mať záznam, že je pridelený na Slovensko, bude tu zrejme musieť ostať.

Mimochodom, na Slovensku si nevieme poradiť s integráciou tradičnej menšiny, ktorá sa od nás príliš nelíši po žiadnej stránke (kultúrnej náboženskej jazykovej) a poznáme ju skrz-naskrz na základe stáročných skúsenosti. Už vidím, ako budeme integrovať desiatky tisíc kultúrne úplne nekompatibilných ľudí, ktorí naviac často integráciu a priori odmietajú na základe svojej náboženskej či kmeňovej výlučnosti.

Som realista, takže ďakujem, neprosím.


Zdroj :
http://komentare.sme.sk/c/6873859/europa-sa-imigrantov-boji-no-bez-nich-si-neporadi.html
http://jurajpolacek.blogspot.sk/2013/06/prevalcuju-turci-aj-nas.html
http://jurajpolacek.blogspot.sk/2013/07/ako-sa-vyrabaju-predsudky.html
pošli na vybrali.sme.sk


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára