Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

sobota 13. júla 2013

Faloš zelenej loby


Dnes som si prečítal článok na SME, ako čínske úrady zrušili stavbu závodu na spracovanie uránu za 4,6miliardy EUR. Toto je však len jeden z mnohých zrušených projektov.

Samozrejme sa hneď človek pýta, čo znamená takéta zmena v krajine, kde plánovači Komunistickej strany sú všemocní a kde boli doteraz požiadavky ľudu veľkolepo ignorované. Podľa mňa je to signál, že životné prostredie v Číne sa dnes nachádza na okraji priepasti. Krajina, kde bolo normou vypúšťanie priemyselného odpadu priamo do rieky, kde sa pri spaľovaní a priemyselnej výrobe filtrovaní nikto nezaoberal a tak je koncentrácia smogu doslova vražedná, proste raz musela prísť do stavu, keď sa ďalej ísť nedá. Osobne si myslím, že ak by stranícki vládcovia, priemyselní a finanční magnáti krajiny žili na druhej strane Zeme, nevadilo by im to. Číňania sú podobnou necitlivosťou k prostrediu známi, pre nich je vzťah k prírode v prvom rade utilitárny.

Dnes keď vieme vyrobiť jedy schopné vyhladiť celú populáciu je takýto prístup samovražedný. Preto dúfam, že dochádza vo vedení Číny  k obratu. Bola by to dobrá správa nielen pre čínsky ľud ale aj pre okolité krajiny a životné prostredie vôbec.

(ne)Činnosť ochranárov

Zelené organizácie sú marketingové firmy
Druhou zaujímavou vecou je nečinnosť rôznych globalistických ochranárskych združení. Tento jav pozorujem všade po svete. Organizácie ako Greenpeace Čínu a podobné krajiny s absenciou demokracie nekritizujú. Hľadajú si ľahké, marketingovo dobre predateľné ciele. Útočia len na ciele vyspelých krajín, ktoré im agresivitu nikdy nevrátia v rovnakej miere a kamerové záznamy rôznych protiopatrení, správne zostrihané, premixované s detailnými zábermi na výnimočné udalosti podfarbené podmanivou hudbou a sprevádzané nástojčivým propagandistickým textom, vytvárajú tú správnu atmosféru všeobecného ohrozenia. Je jedno či ide o protest proti paseniu oviec, alebo protest proti atómovje vojne. Marketing vie spracovať bez problémov oboje.

Výsledkom je ovčia poddajnosť stáda voličov, ktorí následne tlačia na politikov, resp. sami politici robia ľúbivé gestá aby tejto zelenej nálade vyhoveli bez akejkoľvek odbornej diskusie. V mene tlaku zelenej lobby a zeleného myslenia sa rušia škodlivé prevádzky a lobysti slávia úspechy. Zavádzajú sa nové metódy výroby energie, zakazujú sa životnému prostrediu škodlivé látky. To sú všetko fantastické politické úspechy, ktoré správne nasvietené vyhrávajú voľby

Dôsledky

Paradoxom však je, že škodlivá prevádzka sa len presunula do Číny, alebo inej rozvojovej krajiny. Ochraňujeme deti pred otrockou prácou, odevné a obuvnícke fabriky u nás skrachovali, pretože ochranárske opatrenia navyšujú cenu výroby. Ovšem už žiadneho ochranára nezaujíma, že tie fantastické ekologické topánky alebo tričko vyrábajú deti a ženy v Bangladéši v otrockých podmienkach za pár centov denne.

Neuvážené zavádzanie ľúbivých ekologických opatrení bez zváženia dôsledkov škodí životnému prostrediu
Ekologické jazdenie na bionaftu a osádzanie polí monokultúrami na výrobu biozložky do pohonných zmení zničilo ekologickú rovnováhu a diverzitu európskej krajiny, zlikvidované žiarovky s výrobnými nákladmi pár centov za kus a s neutrálnym dopadom na životné prostredie boli nahradené miliardami žiariviek, ktorých jedovaté vnútra plnia skládky po celej Európe.

Boj za Obnoviteľné Zdroje Energie znamenal šialené zvýšenie nákladov na výrobu energie, ktorú zaplatíme my všetci a ovčanom už nikto nepovie, že bez zálohy tepelných alebo atómových elektrární žiadna solárna či veterná farma nemôže existovať. Tak o akej ochrane prostredia potom hovoríme? Pritom celkové náklady počas životného cyklu neodôvodňujú ich stavbu a celé je to len o vplyve loby. Povedal niekto ovčanom aká je globálna záťaž na životné prostredie počas výroby jedného fotočlánku?  Zeleňáci sa bijú do pŕs, aké čisté prostredie v Európe máme, ale nevadí im zdevastované prostredie v Číne pri ich výrobe...

Rovnakým nátlakovým spôsobom sa vedie diskusia o problémoch všade na svete. Je len na miere uvedomenia si ľudí, či ostanú ovčanmi alebo sa stanú občanmi. Životné prostredie máme len jedno. Celá zemeguľa je našim spoločným domovom. Presúvať škodliviny z miesta na miesto je krajne nezodpovedné a pre budúcnosť ľudsva veľmi veľmi zlé.

Riešenie

Bez verejnej diskusie o všetkých dopadoch opatrení hrozí zneužitie záujmovými skupinami v prospech biznisu
Preto by sa mala o každom probléme viesť diskusia odborníkov. Diskusia by mala byť vždy vedená z hľadiska podobných globálnych dopadov a mali by sa k tomu vyjadrovať odborníci zastávajúce opozitné stanoviská. Tak ako vo Švajčiarsku by sa mala viesť celoregionálna, alebo celospoločenská diskusia s prezentáciou všetkých názorov a hlasovanie referendom by malo byť záväzné.

Dnes sa aj tak nič nedeje samé od seba. Mementom by mali byť proti atómové protesty v Západnej Európe plne finacované tajnými službami komunistických krajín, kde ovčania západu sa stali užitočnými idiotmi v rukách komunistických politikov.

Občania vždy sa pýtajte na všetky okolnosti, hľadajte motívy a zdroje protestov. Či je to protestná akcia proti výstavbe priemyselnej prevádzky, ktorú financujú miestni potentáti, len aby si tam umiestnili vlastný biznis projekt, alebo protesty proti produktovodu, ktorý financuje konkurenčná firma...

Otázka komu to prospeje, vie dať niekedy nečakané perspektívy. Skúste to.

Zdroj:
http://ekonomika.sme.sk/c/6867837/cina-po-protestoch-zrusila-vystavbu-zavodu-na-spracovanie-uranu-za-46-mld-eur.html
pošli na vybrali.sme.sk


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára