Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

sobota 20. júla 2013

Znásilnili ju a trest 16 mesiacov natvrdo nedostali zločinci, ale ona

V uplynulých dňoch médiami otriasla správa o 24 ročnej nórskej žene, ktorá uviedla, že ju v Dubaji na služobnej ceste znásilnili a za to ju uväznili na 16 mesiacov. Po spáchaní zločinu žena  ohlásila incident na polícii. Na stanici jej polícia vzala pas a uväznila ju. Teraz si bude musieť odsedieť trest 16 mesiacov za nedovolený sex mimo manželstva.

Doplnené

Podľa VG Nett zo 17.júla 2013 , Daily Mail zo 17. júla 2013, SME, 20. júla 2013, SME, 22.júla 2013

24 ročná Nórka na služobnej ceste v Dubaji bola uvrhnutá do žalára po tom, čo ju znásilnili

Šokujúci prípad

Marte Deborah Dalelve
Mladá 24 ročná módna návrhárka interiérov Marte Deborah Dalelve z Nórska bola odsúdená na 16 mesiacov vo väzení po tom, čo ohlásila znásilnenie v Dubaji. Žena bola v Spojených arabských emirátoch na služobnej ceste. Po tom, čo v marci tohto roku prežila znásilnenie, ohlásila útok na miestnej polícii. Dubajská polícia jej neuverila a namiesto toho jej odobrali pas a uväznili ju s podozrením z trestného činu prevedenia sexu mimo manželstva. Po zadržaní ju zavreli do cely, odrezali od okolitého sveta a musela stráviť celé dni v cele kým jej dovolili použiť telefón.


Gisle Meling, kňaz Sjømannskirken
Za pomoci rodinných príslušníkov a nórskeho konzulátu sa podarilo vyjednať jej dočasné prepustenie a žije pod ochranou Nórskej cirkvi v zahraničí (Sjømannskirken - Norwegian Church Abroad) až do vynesenia verdiktu o treste v tomto týždni.

Žena je šokovaná z tvrdého trestu za sex mimo manželstva, z trestu za pitie alkoholu a vrcholom všetkého je obvinenie z krivého svedectva.

"Je to pre ňu hrozná situácia. Boli sme veľmi prekvapení a dúfali sme, že by sa to dalo nejakým spôsobom vyriešiť, ale žijeme v krajine, ktorá má justíciu založenú na islamskom práve šaria," povedal Gisle Meling, kňaz "Nórskej cirkvi v zahraničí".

Doplnenie podľa internetových zdrojov z diskusie (neoveroval som to)

Marte Dalelve prehnala  pitie alkoholu, ktorý je mimo špeciálnych vyhradených miest pre cudzincov zakázaný. Jej stav opitosti zrejme využil miestny obyvateľ a proti jej vôli na nej vykonal sexuálny styk. Celý prípad je založený len na svedectve ženy, keďže prípad sa odohral bez svedkov. Na 13 mesiacov bol odsúdený bol aj muž obvinený nie zo znásilnenia ale za mimomanželský sex. V zamestnaní dostala Marte výpoveď, lebo šéf jej nariadil stiahnuť obvinenie s odôvodnením, že v Dubaji sa neznásilňuje. Ked odmietla, prepustil ju za "neslušné správanie".

Žena bola odsúdená na jeden rok a štyri mesiace vo väzení, ale Nórsko nemá s Dubajom uzatvorenú zmluvu o vydávaní väzňov, takže jej budúcnosť je neistá.

Gisle Meling zdôraznil, že ešte nečítal rozsudok a preto nevie presne, za čo bola žena odsúdená.

Dodatok podľa správy z 22.7.2013

Noviny SME zverejnili nasledovné :
"Dalelvová oznámila, že dostala milosť a môže slobodne opustiť krajinu, píše  agentúra AP. Generálna prokuratúra jej v nedeľu vrátila pas a 16-mesačný trest za  mimomanželský sex jej zrušili."

Príbeh mladej nórskej ženy nie je ojedinelý.


Austrálčanka Alicia Gali (31), hovorila o tom, ako ju v roku 2008 uvrhli na osem mesiacov do väzenia v Dubaji  po tom, čo ohlásila znásilnenie.

Slečna Gali pracovala v hotelovom reťazci Starwood keď jej do nápoja primiešali drogu v bare pre zamestnancov. Keď sa prebudila zistila, že ju znásilnili vlastní kolegovia (3-4). Keď však šla do nemocnice pre pomoc, odporučili jej obrátiť sa na políciu a bola obvinená z nezákonného sexu mimo manželstva.

Čo hovorí právo šaria

Spojené arabské emiráty používajú fundamentálny výklad práva šaria, ktorý sa zakladá na doslovných citátoch a konaní proroka Mohameda. Tento prístup je dnes zriedkavý a zvlášť v trestnom práve používaný len teokratickými režimami ako je Irán, alebo Saudská Arábia. Pod tlakom medzinárodných organizácií bojujúcich za ľudské práva a práva žien, boli podobné zákony napr. v Pakistane odstránené z trestného práva pred desiatkami rokov. V Iráne, Saudskej Arábii či Sudáne sa doteraz aplikujú brutálne neľudské tresty ako utínanie rúk, bičovanie, alebo ukameňovanie na smrť.

Podľa práva šaria, môže byť násilník(ci) odsúdený, ak sa páchateľ prizná, alebo ak budú predložené štyri dôveryhodné svedectvá zločinu. Dôveryhodným svedkom sa myslí dospelý moslimský muž, alebo dve dospelé moslimské ženy, keďže svedectvo ženy má polovičnú váhu ako svedectvo muža. Takže treba svedectvo buď 4 mužov alebo 8 žien, aby žena mohla ohlásiť znásilnenie.

(Vychádza to z tradície islamu, keď Mohamed na obvinenie svojej ženy Aiše z možnej nevery povedal že treba štyroch svedkov)

Podľa zákonov postavených na práve šaria, je sex pred manželstvom striktne zakázaný a trestné sú aj dotyky alebo prejavy intímností na verejnosti, ak jedinci nie sú manželmi.  Slobodný pár držiaci sa verejne za ruky, alebo nebodaj bozkávajúci sa, môže byť uväznený. Homosexuálne styky sú zakázané pod trestom smrti (Hoci prax je taká, že homosexualita je všeobecne akceptovaná kvôli nedostatku príležitosti na styk s opačným pohlavím)

Cudzinci uväznení v Dubaji sú deportovaní bezprostredne po ukončení trestu odňatia slobody.

Komentár

Prípad je veľmi poučný. Ľudia ako Nórka alebo Austrálčanka z článku sú v skutočnosti obeťami desivého multikultúrneho systému, ktorý v rámci politickej korektnosti a "pravdoláskovosti" nedovolí prejav žiadneho podozrivého názoru a takisto nedovolí informovať ľudí o pravej podstate sveta okolo nás.

Ženu poslala firma (predpokladám) do Dubaja na služobnú cestu (business trip). V Európe v kruhoch salónnych intelektuálov nik netuší, aké je nebezpečné poslať samotnú nepoučenú ženu medzi bigotných nadržaných supremacistov, pre ktorých je žena len tovar, kus handry. Práve preto by podobné prípady mali dostať širokú publicitu. Jednak aby sa zobudili tvrdo spiace Šípkové Ruženky a tiež aby si spoločnosť urobila podvedomý oblúk, že islam sa nerovná mier. Naopak islam je podriadenie sa. Veriaci sa podriaďujú Allahovi, žena mužovi, neveriaci musia byť ovládaní veriacimi atď.

V aktívnej politickej rovine prípad ako je tento, či prípad Austrálčanky poukazuje na degeneráciu nášho sebavedomia, našej kultúry, naše zásady nepovažujeme za nič podstatné, prispôsobujeme sa každému kto na nás hlasnejšie zakričí alebo zaplatí. O tom názorne svedčí prípad Alicia Gali, keď právnici rodine radili aby vraj s tým preboha nešli do novín, pretože sa z väzenia už nikdy nevráti.

Po uväznení Alicia Gali mal nasledovať prudký diplomatický atak austrálskej ambasády s masovou publicitou a okamžitými krokmi ekonomického charakteru. Pred stopäťdesiatimi rokmi by pri pobreží zakotvila fregata Jej Veličenstva a beduíni by dostali ultimátum - buď vrátite nášho občana alebo zahájime deštrukciu. Dnes tzv. humanistické organizácie (=prezlečení neokomunisti) chránia každého, len obete nie.

V prípade Nórky tiež predpokladám iba mierne no-no-no voči Dubajskej justícii. Nórsky ovčan dnes už nestojí za žiadnu akciu, jeho hodnota je zanedbateľná podľa relativizujúcich vládnych predstaviteľov bojujúcich za práva moslimov všade vo svete, ale neschopných obhajovať vlastných...

Dodatok podľa správy z 22.7.2013

Noviny SME zverejnili nasledovné :
"Dalelvová oznámila, že dostala milosť a môže slobodne opustiť krajinu, píše  agentúra AP. Generálna prokuratúra jej v nedeľu vrátila pas a 16-mesačný trest za  mimomanželský sex jej zrušili."

Zdroj:
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10105411
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2367152/Norwegian-woman-reported-raped-Dubai-jailed-16-months.html
http://www.sme.sk/c/6875240/norka-v-dubaji-ohlasila-znasilnenie-a-skoncila-vo-vazeni-ako-vinnicka.html
http://www.sme.sk/c/6876832/odsudenu-znasilnenu-norku-v-dubaji-omilostili.html
http://jurajpolacek.blogspot.sk/2013/05/zeny-navstivte-moslimske-krajiny.html
http://www.nhs.uk/Conditions/Drink-spiking/Pages/Symptoms.aspx
pošli na vybrali.sme.sk


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára