Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

pondelok 29. júla 2013

Totalita naša každodenná


Umlčaná pravda
Je podivné, ako sa režimy v totalitných krajinách, alebo krajinách, ktoré sa k totalite blížia míľovými krokmi podobajú a ako štátne orgány plnia objednávky tých ľudí, ktorí sú orientovaní správnym Smerom

Pri čítaní dennej tlače sa nedá už ani náhodou pochybovať, že strana, ktorá demokratickým spôsobom dostala do vienka absolútnu moc v štáte, ju zároveň nedemokratickým spôsobom premieňa na zdroj totality.

Či je to zneužitie schopností ovplyvniť voľbu ústredných kontrolných a mocenských orgánov ľuďmi ktorí im vyhovujú, alebo zabránenie voľby tých ktorí naopak nevyhovujú, ako je to pri obsadení postu predsedu NKÚ. Či je to zneužitie moci pri vyšetrovaní Vojenského spravodajstva, kde dokonca člen vedenia strany Smer nie je schopný ani konzistentných tvrdení v podobných prípadoch (keď je únik dokumentov hrdinstvom, ak to možno zariadil on sám, alebo trestným činom ak mu uniknuté fakty prílis nevoňajú).

Alebo máme spomenúť biedne výsledky dôveryhodnosti našej justície, kde sme na spodných priečkach rebríčka civilizovaných krajín? Kde obyčajný občan od štátu môže požadovať za akékoľvek ublíženie, či náhradu pár tisíc EUR, ale vedenie totality si bežne schvaľuje "odmeny" stovky tisíc EUR.

Čítal som záverečnú reč Alexeja Navaľného, odsúdeného ruského blogera vo vykonštruovanom procese. Navaľnyj sa preslávil tým, že hľadal a nachádzal porušovanie zákona tých najbohatších Rusov pri moci.

Vyšetrovatelia jeho prípad najprv dva krát odložili s odôvodnením, že sa nestal trestný čin. Až potom, čo zverejnil, že šéf vyšetrovateľov Alexander Bastrykin vlastní firmu v Česku, čím porušil zákon, bolo trestné stíhanie obnovené na základe fantastického tvrdenia Bastrykina, že vyšetrovatelia “ustupujú tlaku ulice”…

Pritom som si uvedomil paralely medzi tým čo on nazval “feudálny režim, ktorý sa v Rusku tvorí” a medzi súčasným Slovenskom.

Aj tu vlastní väčšinu štátu a majetku v štáte pár oligarchov, aj tu si dosadzujú mocní do vlády a do štátnych orgánov svojich kamarátov a potomkov. Aj tu je justícia rodinný podnik, ktorý sa dá dnes skôr nazvať iným menom známym skôr z talianskych filmov.

Títo všetci vyciciavajú národ feudálnym, nevoľníckym spôsobom. Sedia pri zdroji moci a každé euro daní, ktoré zaplatíme najskôr očešú o desiatky percent do vlastných vreciek aby nám bohorovne vrátili len almužnu.

Nedajme sa!

Na záver budem parafázovať výzvu Navaľného z jeho reči, na ktorej som zmenil len málo a predsa je aktuálna :

Vyzývam všetkých ľudí, ako som ja, ľudí, ktorí so mnou spolupracovali, i ľudí, ktorí by chceli spolupracovať, aby sa nebáli to robiť. Je nás viac, sú nás státisíce, sú nás milióny. Je smiešne, že moc má v rukách tá stovka len pre našu bezmocnosť a apatiu.

To, že je naša krajina podriadená hŕstke bastardov, ktorí nie sú ničím, však nemôže trvať donekonečna. Nehovorím o oligarchoch, ktorí nazhromaždili svoj kapitál vďaka svojej podnikavosti či múdrosti, ale o bande podlých boľsevických hochštaplerov, ktorí sa premenili na demokratov a vlastencov a zmocnili sa všetkého, čo im prišlo pod ruku. To je nonsens, ktorý zmeníme.

Vaša podpora na  Vybrali SME  poteší

Zdroj :
http://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-2013/cislo-28/odskodnenia-papalasov.html
http://komentare.sme.sk/c/6882024/nikto-nemoze-zostat-mimo.html
http://www.sme.sk/c/6883696/opozicia-s-nku-nepohne-jasovsky-nadsluhuje-uz-535-dni.html




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára