Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

utorok 23. júla 2013

Bože, ako hlboko SME klesli

Pozrite si obrázok z článku, kde sa hovorí o al-Kájde. Vidíte tú vlajku?

Vlajka teroristickej brigády Jabhat al-Nusra, časti al-Kájdy 
Je to vlajka al-Nusra, organizácie, ktora sa hlási ku al-Kájde. Pokiaľ viem je to organizácia, ktorá bojuje na strane opozície v Sýrii a má na svedomí neuveriteľné ukrutnosti, popravy, mučenia väzňov. Skrátka nik so zdravým rozumom by s týmito ľuďmi nechcel nič mať. Sú to podobní ľudia ako tí, čo zrútili dvojičky v New Yorku, spôsobujú smrť desiatok tisíc ľudí po celom svete, čo zabili slovenského vojaka v Afganistane, sú to náboženskí fundamentalisti, ktorých cieľom je šíriť teokraciu po celom svete najbrutálnejšími prostriedkami, ktorí zabíjajú ženy a deti, prznia nepriateľov na všetky spôsoby, znásilňujú s požehnaním imámov. Strana, na ktorej bojujú títo teroristi stráca oprávnenie vyslovovať sa v mene kritiky spoločenských pomerov, pretože cieľom násilníkov nie je spoločenské dobro, ale chaos a teror.

Pripomeňme si, čo sa stalo v Afganistane. Náboženský fanatik zamieril zbraň na svojich kolegov v zbrani a spustil paľbu. Pripomeňme si, smútok slovenských občanov, aj ceremóniu na záver poslednej cesty čatára Daniela Kavuliaka.

Každý vie, alebo aspoň tuší primárnu príčinu smrti slovenského vojaka - sú to náboženskí teroristi, takí istí ako tí v Sýrii. Hoci je sekulárny režim al-Assáda, ktorý s teroristami bojuje, krvavý, nespravodlivý a nehodný podpory, teroristi sú na tomto rebríčku ešte o hodne nižšie. A každý vie, alebo aspoň tuší, že vojna s terorizmom sa nevyhráva jeho propagáciou alebo dokonca podporou.

Schválne, ako by sa cítili obete holokaustu, keby nejaké izraelské noviny napríklad Jerusalem Post, začali presadzovať pohľad, že fašizmus napríklad v ďalekom Paraguayi je vlastne niečo úplne iné ako fašizmus v Európe, že ich treba podporovať a že fašisti v danej krajine sú fakticky vlastenci - aj keď robia presne to isté čo v Európe. T.j. zabíjajú, vraždia, znásilňujú. A ako ilustračný obrázok si noviny dajú vlajku s hákovým krížom.

Mýlim sa keď vidím paralelu medzi mojim komentárom a tým, čo urobila redakcia SME , keď článok o Sýrii, kde teroristov volá povstalci, ilustruje vlajkou teroristickej organizácie?


Snímka obrazovky zo SME s propagáciou teroristickej organizácie al-Nusra
Aby ma niekto neobviňoval z prepiateho sentimentu. Ani druhá strana nie je o nič lepšia, po tom, čo sa do bojov zapojil libanonský Hizballáh, ktorý k terorizmu tiež nemá ďaleko, aj keď brutalitou za al-Nusra  zaostáva. Hoci môžem chápať zúfalosť al-Assada, ktorý vidí, že bez pomoci Hizballáhu nemá voči aliancii NATO, sunitských krajín a Izraela šancu, nie je to žiadne ospravedlnenie.  Redakcia SME a aj Európska Únia by skutočne mala dať od konfliktu ruky preč, vyhlásiť embargo na zbrane a podporu akejkoľvek strany. Pokiaľ sa nezapojili šiítski teroristi, stále sa dalo uvažovať o konflikte ako o boji sekulárnych princípov s náboženskými. Dnes nadobúda stále väčší význam náboženská rovina konfliktu ako boj šiítov a sunitov a tak to čiastočne chápu aj blízkovýchodné teokracie. Ani jedna strana dnes už neustúpi. Alawiti preto lebo nemajú kam, suniti z opozície preto, lebo investovali príliš veľa miliárd a v hre je ďaleko viac, ako len osud Sýrie.

Zdroj:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/9984444/Syrias-al-Nusra-pledges-allegiance-to-al-Qaeda.html
http://www.sme.sk/c/6863128/v-kandahare-zabili-slovenskeho-vojaka-dvaja-su-tazko-zraneni.html
http://kysuce.sme.sk/c/6867442/terorizmus-s-rotnym-kavuliakom-sa-prisli-rozlucit-stovky-ludi.html
http://jurajpolacek.blogspot.sk/2013/06/masakry-islamskych-extremistov.html
http://jurajpolacek.blogspot.sk/2013/06/europa-podporuje-bestialne-masakry.html
http://jurajpolacek.blogspot.sk/2013/07/sex-dzihad.html
http://www.sme.sk/c/6876392/asadove-jednotky-zabili-v-damasku-desiatky-povstalcov.html
http://jurajpolacek.blogspot.sk/2013/07/alawiti-v-syrii-bojuju-o-hole-prezitie.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára