Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

štvrtok 11. júla 2013

A tú o božích mlynoch poznáte?



Božie mlyny melú pomaly ale isto
Laura sa od čias detstva nijako nezmenila. Okrem toho že je stále krásna, vždy vedela priamo pomenovať problém. Keď si prečítala nárek Joža "Žiletka" Golonku nad katastrofálnou morálkou príslušníkov slovenského národa, ktorí JEMU, hrdinovi hokejového neba vykradli chatu, po brisknú odpoveď nešla ďaleko. Nakoniec čo sa dá povedať človeku , ktorý podlomil morálku slovenského národa svojou verejnou podporou osoby stojacej na prednom mieste bývalého nedemokratického a autoritatívneho režimu (a to sa vyjadrujem ešte mierne), známou porušovaním zákonov...

Rozmýšľajúc nad paralelami nášho bytia je až prekvapujúce, koľko možností podobných situácií nám život pripravuje. Ide o ľudí, ktorí ako Golonka podporujú tých najväčších porušovateľov zákonov alebo sa priamo na týchto aktivitách zúčastňujú a v domnení, že oni sú za vodou, prezentujú svoje okázalé bohatstvo, či trúsia svoje múdra po svete zbierajúc za to odmeny.

Raz je to banskobystrický župan, ktorému vybielili dom, alebo bývalý poslanec HZDS, ktorého návštevou "obšťasnili" zlodeji v byte. To sú však len drobnosti a kriminálne aktivity podobní ľudia svojou verejnou známosťou skôr priťahujú. Rozhodne som od týchto ľudí nepočul podobné nariekanie ako od Golonku, hoci nemám dojem, že by svojim zaradením sa do príslušných zoskupení podporovali cestu Slovenska k demokracii a "šťastným zajtrajšom" - teda ak nerátame vzorné zabezpečenie rodinných príslušníkov, kamarátov a verných spolustraníkov, však?

Prijal by som, keby božie mlyny skúsil mlieť aj o nejaký stupeň, dva vyššie. Aká by to bola irónia osudu, keby nejaká šialene predražená mýtna brána padla na auto niekoho z osnovateľov toho podvodu. Alebo keď Slovensko bude najnovšie platiť Grékom ďalších 68miliónov (ja viem, oni Vám hovoria že je to len záväzok, ale snáď viete svoje). Už vidím tie komentáre, keby finančný krach Grécka postihol niekoho z obhajcov eurovalového nezmyslu... A takýchto námetov by každý z Vás vysypal kopec - z oblastí stavebníctva, zdravotníctva, výroby energie, bankového sektora apod.

Len škoda, že na slovenské podvody sú aj božie mlyny krátke. Vážení spoluobčania, čo si neurobíme sami, to mať nebudeme. Namiesto spoliehania sa na cudzie sily skúsme hľadať pomoc tam kde je určite vždy naporúdzi - na konci svojho ramena a hlavne rozmýšľať vlastnou hlavou a nespoliehať sa na Istoty. Tie totiž pre Vás určené nie sú...

Zdroj :
http://laurakovalova.blog.sme.sk/c/332759/Vazeny-pan-Golonka.html
http://hnonline.sk/2-36017650-k02000_d-fc
http://www.cas.sk/clanok/243599/vykradli-dom-europoslanca-manku-zmizli-sperky-skoda-je-1800-eur.html
http://korzar.sme.sk/c/4704562/poslanca-hzds-vojtecha-tkaca-vykradli.html
http://europskaunia.sulik.sk/dalsia-pomoc-grecku/
pošli na vybrali.sme.sk


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára