Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

nedeľa 30. júna 2013

Kolaborant komunistov Hrušovský za prezidenta? To snáď nie!


Hrušovský v dobrej nálade...Topky
Len krátko. Dnešná mládež si už nepamätá, čo znamenala vláda komunistov v bývalej Československej republike. Bol to centralizovaný teror, kde všetky mocenské, silové a ekonomické nástroje držala vo svojich rukách úzka skupina ľudí v centrálnych orgánoch Komunistickej strany.

Aby zachovali zdanie demokracie, ponechali niekoľko strán (Strana Slobody, Strana Slovenskej obrody, Československá strana lidová a Československá strana socialistická) a spoločenských organizácií, ktoré však boli plne pod kontrolou komunistov. Tieto boli združené v tzv. Národnom fronte (NF) a v pravidelných voľbách si ľudia mohli vyberať akurát z kandidátky NF.

Takže z uvedeného vidno, že účasťou v týchto zdanlivo nekomunistických stranách vytvárali ich členovia fasádu slobodnej voľby, čo v skutočnosti bola samozrejme len ilúzia.

Pavol Hrušovský sa angažoval v jednej zo strán predrevolučného obdobia v Strane Slobody (Tu je záznam zvolenia Hrušovského do parlamentu 30.1.1990). Samozrejme je to len ironický názov v režime, ktorý so slobodou nemal nič spoločné. Strana Slobody bola po čistke 1948 a mocenskom zásahu 1956, kolaborantskou stranou KSČ integrovanou do Národneho Frontu už pred rokom 1948. Strana Slobody kopírovala politiku KSČ a na svoje pomery realizovala závery zjazdov KSČ v spoločnosti. Strana Slobody bola postupne infiltrovaná ŠtBákmi a udavačmi z jej radov. Vedenie Strany Slobody pred Novembrom 1989 bolo komunistické.

Hrušovský s ŠtB nespolupracoval, bol len kandidát tajnej spolupráce. Takto sa označovala kategória ľudí, ktorí boli vytipovaní a presviedčaní na spoluprácu s ŠtB. V 80.rokoch bolo bežnou metódou tohto presviedčania aj vydieranie. Niektorí ľudia z tejto kategórie boli len vytipovaní a nikdy nedošlo ku ich kontaktovaniu. Ich spolupráca so službou bola často nevedomá a mimo predávania informácií neplnili títo ľudia žiadne organizačné úlohy.

Okrem toho je tu podivná diera v jeho životopise, ktorú nikde nespomína. Hrušovský skončil Právnickú fakultu v roku 1978, zrejme po roku Základnej vojenskej služby nastúpil ako podnikový právnik. V roku 1989 a až do 1992 pracoval ako vedúci právneho oddelenia v spotrebnom družstve Jednota SD Nitra, potom bol krátko prednosta okresného úradu v Nitre.

Pavol Hrušovský chce povedať a nahovoriť občanom SR,najmä tým mladším, že ako podnikový právnik v r. 1980-1989 nebol spätý s KSS, KSČ, že nebol nomenklatúrnym kádrom OV KSS? Pretože podnikoví právníci boli "schvaľovaní" okresným, či krajským výborom Komunistickej strany Slovenska resp. KSČ. Za tento fakt z minulosti sa Hrušovský zrejme hanbí, keďže roky 1980-1989 nespomína...

Je to jeho život, jeho slobodná voľba za ktorú ho nemienim súdiť. Avšak mám právo požadovať po kandidátovi na prezidenta aby to bol človek morálne čistý, nevydierateľný a hlavne aby nemal nič spoločné s porušovaním demokracie, zákonnosti a ľudských slobôd. Hrušovský tieto podmienky nespĺňa a je len s podivom ako úporne sa do tejto trafiky tlačí už dlhodobo.

Hrušovský nie je môj kandidát na prezidenta, považujem ho za bezcharakterného kariéristu a svätuškára, ktorý náboženstvo využíva ako cestu k osloveniu určitej voličskej skupiny. Lepší ako on je aj vrece zemiakov...

To, že má blízko aj k súčasnej vládnúcej strane vidno z veľmi pozitívnych reakcií sympatizantov Smeru, takže je celkom dobre možné, že dostane dosť hlasov aj od nich. Možno, že to svedčí o jeho úzkych väzbách na komunistov, tradujúcich sa už od jeho politických začiatkov.

Ak ho chce slovenský národ mať, samozrejme je to v poriadku, ale ja takého človeka nepovažujem za hodného prezidentského postu.  

A to už ani nehovorím o možnej epidémii viróz v prezidentskom paláci po jeho prípadnom zvolení...


Zdroj :
http://www.totalita.cz/vladnuti/system.php
http://cs.wikipedia.org/wiki/Pavol_Hru%C5%A1ovsk%C3%BD
http://www.psp.cz/eknih/1986fs/rejstrik/jmenny/sn/slovensk/h.htm
http://www.upn.gov.sk/regpro/zobraz.php?typ=kraj&kniha=84&strana=56&zaznam=78123
http://www.blogovisko.sk/drzost-arogancia-alebo-uplna-neschopnost-opozicnych-politikov.html
http://www.blogovisko.sk/vrece-zemiakov-by-bol-dobry-kandidat-myslia-si-v-sdku-kdh-a-moste.html
http://www.topky.sk/cl/100535/1285663/Hrusovsky-prisiel-medzi-deti-v-povznesenej-nalade--Vino-som-nepil-
pošli na vybrali.sme.sk


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára