Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

nedeľa 23. júna 2013

Mrazivé paralely s Mečiarizmom

Brutálne znásilňovanie práva, podriadenie všetkých kontrolných mechanizmov štátu vodcovskému princípu, bezbrehá korupcia, zneužívanie výkonnej moci pre politické účely sú chrakteristikami dnešných čias. Čias keď vládne len jedna strana Smer-SD, keď predpokladom kariéry, zároveň atribútom správnosti názoru a zabezpečením imunity sa ako za čias komunizmu stáva správna stranícka knižka.

Zásah policajných zložiek v priebehu dneška voči bývalému riaditeľovi Vojenskej spravodajskej služby Romanovi Mikulcovi je definitívnym potvrdením toho, k čomu sa schyľovalo už dlhšiu dobu. Už samotný zásah, t.j. akcia na zisťovanie úniku z Vojenského spravodajstva a jej diskreditácie je výsmechom logiky, keďže v skutočnosti informácie celé roky unikajú cez korupčné kanály evidentne prepojené s ľuďmi riadenými stranou Smer-SD. Bolo to jasné už vtedy, sa médiám dostala nahrávka interpretovaná ako "svojvoľné odpočúvanie novinárov" so slávnym dialógom medzi hlavnými aktérmi Bejby a Feši, neskôr keď sa k novinárom dostali informácie Kataríny Svrčekovej z jej osobného spisu. Namiesto toho, aby minister obrany Martin Glváč rozkryl korupčnú a diverznú sieť v spravodajstve, prikryl ju z titulu svojej funkcie. Nakoniec zrejme nemal na výber. Tak ako Baška, aj on je len bábkou, gašparkovičom.

Ovšem dnešná akcia celý systém zneužívania moci jasne posunula na ďalšiu úroveň. Len úplný hlupák môže veriť tomu, že profesionál s dlhoročnými skúsenosťami bude uschovávať "dymiacu zbraň" v priestoroch svojho vlastného auta. Tak ako tomu neuveril niekto v Česku, v prípade "záhady pištole" Jaroslava Štefeca, neverí tomu nikto ani dnes na Slovensku. Dokonca aj pozadie je to isté ako v prípade z Česka - prekazenie korupcie a pomsta človeku, ktorý vie príliš veľa.

Tvrdenie polície, že počas prehliadky auta Romana Mikulca našli tajné dokumenty vyvoláva oprávnenú obavu a mrazivé tušenie, že vláda Smeru stratila akékoľvek vnútorné poistky, že sa rozhodla zneužívať celý rozsah štátneho aparátu na to, aby zatočila so svojimi nepriateľmi. Je úplne jedno, či tie papiere podstrčili počas prehliadky samotní policajti, alebo je to akcia špiónov z rozviedky. Aj jedných aj druhých plne ovládajú nominanti štátostrany.

Už pri kauze Čentéš a zvolenie kandidáta Čižnára bolo vidno, že Mečiarizmus a Ficizmus sú až príliš podobné obdobia. Rovnako ako pri kauze Gaulieder je pošliapaný ústavný systém a demokracia a dokonca aj hlavný aktér je ten istý - Ivan Gašparovič. Kradne sa nezriadeným spôsobom priamo s využitím vládnych nástrojov ako je privatizácia a ovládanie regulačných nástrojov alebo prispôsobovanie zákonov. V prípade korupcie na vojenskom spravodajstve sú zneužívané tajné služby pre zakrývanie stôp, sú zastrašovaní svedkovia kriminálnej činnosti štátostrany. Cez tureckú návštevu dokonca Róbert Fico nepriamo naznačuje svojim oponentom, že mu nevadí použitie ani najtvrdších prostriedkov, kde nejaké smrteľné obete zrejme nebudú na prekážku.

Ale jeden rozdiel ešte stále je. Zatiaľ žiadne auto s nepohodlným svedkom ešte samonevybuchlo, žiaden samoúnos nebol realizovaný. Zatiaľ sa objavili len kreatívne metódy policajnej práce ako samonájdenie tajných materiálov a objavil sa nový prvok nášho právneho systému - samovyšetrovanie...

Buďme optimisti - Smer-SD má pred sebou ešte skoro tri roky, snáď sa nenechá zahanbiť nejakým boxerom z Elektry a doženie resty...

Zdroje :
http://www.sme.sk/c/6844975/policia-prehladala-auto-byvaleho-sefa-tajnych-mikulca-a-vypocuvala-ho.html
http://respekt.ihned.cz/c1-51588330-zahada-stefcovy-pistole
http://marcelklimek.blog.sme.sk/c/331424/Koho-krmi-Ficov-regulacny-Urad-vlady.html
http://openiazoch.zoznam.sk/cl/134112/Vyvlastnovanie-majetku-bude-na-Slovensku-jednoduchsie
http://jurajpolacek.blog.sme.sk/c/330576/Fico-ako-diktator-Preco-nie.html

pošli na vybrali.sme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára