Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

piatok 5. júla 2013

Sex džihád

Pred niekoľkými týždňami sa v správach arabských médií zjavila fatwa, ktorá vyzývala veriace moslimské ženy cestovať do Sýrie a ponúkať svoje sexuálne služby džihádistom bojujúcim za zvrhnutie sekulárnej vlády al-Assáda a za nastolenie vlády islamského práva. Podľa správy vraj fatwu vyriekol  saudský šejk Muhammad al-Arif, ktorý ešte predtým spolu s ďalšími moslimskými duchovnými, povolil džihádistom znásilňovať sýrske ženy.

Prostitúciou za víťazstvo islamu

Moslimské ženy, ktoré sa vydajú na dráhu prostitúcie, vykonávajú v tomto prípade džihád, pretože tieto ženy prinášajú obeť - svoju čistotu, dôstojnosť, aby pomohli evidentne sexuálne frustrovaným džihádistom lepšie sa sústrediť na vojnu za účelom nastolenia vlády islamu v Sýrii.

A za prostitúciu majú ženy prisľúbenú náhradu, aj keď len v posmrtnom živote. Korán prehlasuje, že "A Bůh věru koupil od věřících jejich osoby i jejich majetky s tím, že jim budou dány zahrady (ráje). A oni bojují na cestě Boží - zabíjejí a jsou zabíjeni..."  (Hrbek . 9:111).

Na základe tejto fatwy, odcestovalo niekoľko mladých tuniských moslimských dievčat do Sýrie, aby sa stali "sex-džihádistkami." V rozhovoroch, ktoré nájdeme na Internete rozrušení rodičia nariekajú nad osudmi svojich dcér, vrátane otca a matky jednej z nich, kde otec držiac obraz svojej dcéry, narieka: "Je jej len 16 - skutočne len 16! Vymyli jej mozog!" .

Naviac nedávno egyptská tlačová agentúra Masrawy publikovala video rozhovor s "Aishou", jednou z tuniských moslimských dievčat, ktoré šli sex-džihádovať do Sýrii, ktorá dnes ľutuje svoje rozhodnutie.
Aisha hovorila, že v Tunisku sa stretla s moslimskou ženu, ktorá s ňou začala  hovoriť o dôležitosti zbožnosti, vrátane nosenia hidžábu. Potom prešla na tému cesty do Sýrie, aby pomohla džihádistom "bojovať a zabíjať neveriacich", a aby postavila slovo Allaha na piedestál najvyšší. Dodala, že "ženy, ktoré zomrú v džiháde, by tak urobili na ceste Božej, stali sa mučeníkmi a vstúpili do raja." (Podľa hlavného prúdu islamského učenia, smrť v džiháde je jediný zaručený spôsob, ako sa vyhnúť peklu.)

Aisha nakoniec dospela k záveru, že bola zneužitá v mene náboženstva a odišla.

V džiháde môžete všetko, vrátane sodomie

Kým správa, že moslimské dievčatá v hidžáboch prostituujú v mene islamu môže niekoho prekvapiť, islamskí klerici pravidelne vydávajú fatwy povolujúce ďalšie zakázané veci - ak tým poslúžia džihádu. Napríklad, "spodnobielizňový atentátnik" Abdullah Hassan al-Asiri skryl výbušniny vo svojom konečníku s cieľom zavraždiť saudského princa Muhammada bin Nayef-oni. Princ a atentátnik sa stretli v roku 2009 po tom, čo 22-ročný Asiri "predstieral pokánie za svoje názory o džiháde" a podľa šiitskej talk show Abdullah Al-Khallafa jeho kolegovia džihádisti ho pravidelne sexuálne zneužívali kvôli "rozšíreniu" jeho análneho otvoru, aby sa tam zmestili ďalšie výbušniny.

Al-Khallaf v epizóde televízie Fadak v roku 2012 prečítal fatwu, ktorá údajne odôvodňuje takéto akcie. Po chválení Allaha a vyhlásení, že análny styk je v islame zakázaný, fatwa tvrdila:

...Avšak, džihád je na prvom mieste, pretože to je vrchol islamu, a ak vrchol islamu môže byť dosiahnutý iba prostredníctvom sodomie, potom nie je na sodomii nič zlé. Nadradené pravidlo islamskej zákonnosti tvrdí, že "potreba činí prípustným zakázané." A ak najdôležitejšie, povinné záležitosti možno dosiahnuť len vykonaním zakázaného, potom je nevyhnutné vykonať zakázané, a nič nie je väčšia ako povinnosť džihádu. Potom, čo Vás niekto sodomizoval (vykonal análny styk), musíte požiadať Boha o odpustenie a chváliť ho o to viac. A vedzte, že Boh odmení džihádistov v deň zmŕtvychvstania, podľa ich úmyslov - a tiež Vášho úmyslu. Allah chápajúci vie, že je to kvôli víťazstvu islamu, a modlíme sa, aby to Allah od Vás prijal.

Kým všetky tieto sex-fatwy sa môže zdať čudné,  zdôrazňujú však dva dôležité (aj keď na Západe málo známe) fakty.
  1. Po prvé, že džihád je "vrcholom" v islame za to, že z islamu robí najvyšší cieľ
  2. A za druhé, myšlienka "Nutnosť činí prípustným zakázané"
Vzhľadom na to že bojovať za víťazstvo islamu cestou džihádu je najväčšou prioritou, čokoľvek a všetko, čo je inak zakázané sa stáva prípustným. Všetko, čo sa potom stane je niečí zámer, alebo niyya (pozri diskusiu šejka Jusuf al-Qaradávího okolo tejto témy).

Súvislosť medzi sexom a džihádom

Tému, čo má spoločné sex a násilie (v džiháde) raz preskúmal arabský satelitný program Daring Question, ktorý vysielal rôzne klipy mladých džihádistov nadšene ospevujúcich svoju budúcu smrť a následné sexuálne dobrodružstvá v nebi. Po zdokumentovaní rôznych príhod naznačujúcich džihádistickú posadnutosť sexom, egyptský aktivista za ľudské práva Magdi Khalil prišiel k záveru, že "absolútne všetko [džihád, samovražedné operácie, atď] sa točí okolo sexu v raji," a dodal, "keď sa pozriete na celú islamskú históriu, môžete ju popísať dvoma slovami: sex a násilie "
Naozaj, prorok islamu Mohamed tvrdil, že smrť počas džihádu nielen očistí od všetkých hriechov, vrátane sexuálnych, ale v skutočnosti ich týmito hriechmi odmení:
Mučeník je špeciálne milý Bohu. Je mu odpustené [od všetkých hriechov] od každej kvapky krvi [ktorú prelial]. Vidí svoj trón v nebi, kde bude vyzdobený ornamentami viery. Ožení sa s Aynhour [známa ako "zmyselná, vášnivá žena"], vyhne sa posmrtným mukám a zachráni sa pred najväčším utrpením [peklom]. ... A bude súložiť so 72 pannami (pozri The Al Qaeda Reader, strana 143).

To vedie k jednému z mnohých zdanlivých rozporov v islame: Moslimské ženy musia byť cudne zakryté od hlavy až po päty, ale v službe džihádu majú dovolené prostituovať. Klamstvo je zakázané, ale dovolené kvôli víťazstvu islamu. Zámerne zabíjanie žien a detí, je zakázané, ale prípustné počas džihádu. Samovražda je zakázaná, ale povolená v rámci džihádu kedy sa nazýva "mučeníctvo".

Je možné moslimom veriť?

Možno preto od tých, ktorý chcú byť džihádistami očakávať čokoľvek, bez ohľadu na to, ako sa inak tieto prostriedky môžu zdať neislamské.

Aj tak je tento nekompromisný postoj, ktorý je rozšírený po celom islamskom svete, najmä pozdĺž frontových línií džihádu, svojim spôsobom rovnaký ako mentalita mnohých západných vodcov a politikov, že džihádnici môžu byť upokojení len s trochu väčším rešpektom, porozumením a ústupkami zo Západu.

To sú fakt desné a katastrofálne nepochopenia našej doby.


Raymond Ibrahim
je autorom novej knihy, Crucified Again: Exposing Islam's New War on Christians (publikované vydavateľstvom Regnery v spolupráci s Gatestone Institute, 2013).   Odborník na Blízky východ a islam, pracovník Centra slobody Davida Horowitza a spolupracovník Middle East Forum.
Originál článku: http://www.meforum.org/3542/sex-jihad

Zdroje v článku:
http://www.youtube.com/watch?v=Tx1cl7b6yrg
http://www.raymondibrahim.com/from-the-arab-world/new-fatwa-permits-rape-of-non-sunni-women-in-syria/
http://www.youtube.com/watch?v=j0AJ3RI77WA
http://www.masrawy.com/news/mideast/general/2013/may/25/5626240.aspx
http://www.guardian.co.uk/world/2012/may/11/underwear-bomb-plot-mi6-cia-leaks
http://web.archive.org/web/20130105082122/http:/www.youtube.com/watch?v=uI9C2CCT-QM
http://www.raymondibrahim.com/islam/top-muslim-cleric-qaradawi-urges-western-muslims-to-liberalize/
http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/quran/078.qmt.html#078.033
http://pjmedia.com/blog/jihad-martyrdom-and-the-torments-of-the-grave/
http://www.amazon.com/gp/redirect.html?ie=UTF8&location=http%3A%2F%2Fwww.amazon.com%2FAl-Qaeda-Reader-Raymond-Ibrahim%2Fdp%2F038551655X&tag=pajamasmedia-20&linkCode=ur2&camp=1789&creative=9325
http://www.meforum.org/2538/taqiyya-islam-rules-of-war

pošli na vybrali.sme.sk


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára