Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

streda 17. júla 2013

Rasizmus v Emerike, Evrópe, Česku, Slovensku


Trayvon Martin
Svetom sa ženie vlna rasizmu. Zovšadiaľ počujeme aké ťažké to majú ľudia, ktorí sa líšia od preferovanej rasy. Polícia ich prenasleduje, noviny ich očierňujú, stoja pred súdmi za zločiny, za ktoré by príslušníkov preferovanej rasy nikdy nesúdili. Keď len naznačíte týmto príslušníkom niečo, čo považujú za urážku, v krajine s rýchlou vymožiteľnosťou práva Vás to môže stáť zamestnanie.

No a skúsme hádať ktorá rasa je vlastne preferovaná. Ak hádate tmavé zafarbenie kože, hádate správne. To ma napadlo pri čítaní dvoch článkov v tlači. Na blogu iDnes sa autor ohradil proti zamieňaniu následkov a príčiny zo strany európskeho komisára pri jeho odsúdení "rasistických" Čechov protestujúcich proti nárastu kriminality cigánskej komunity a na stránkach SME bol ako redakčný článok zverejnený nesúhlas s prepustením Georga Zimmermana obvineného zo zabitia Trayvona Martina

Demonštráciami v Česku, vyvolanými stupňujúcou sa agresivitou Cigánov v Českých Budejoviciach, nečinnosťou štátnej moci a následnou policajnou brutalitou sme sa už venovali tu a tu . Myslím, že povzhliadnutí obrazových záznamov niet najmenších pochybností o extrémizme Čechov - ak za nich považujete provokatérov z radov polície, ktorých úlohou bolo vyprovokovať čo najagresívnejšie davové psychózy... Reakcia komisára Rady Európy je potom už len čerešničkou na torte.

Trayvon Martin

Prípad T.Martina je zas rajskou hudbou pre uši multikulturalistov a etatistov. Priam exemplárny prípad na ktorom sa dá ukázať aká zvrhlá a zákerná je biela rasa. Prezentácia prípadu je vzorová :

Pokojne sa prechádzajúci mierny láskavý nedospelý občan (čiernej pleti) je napadnutý šialeným belochom a strelnou zbraňou na mieste popravený.

Druhou vzrušujúcou témou je paternalistický a etatistický prístup k zodpovednosti za vlastnú ochranu a bezpečie. Ako si to predstavuje hocijaký občan rozhodovať sám o sebe, o použití adekvátnych prostriedkov na ochranu bez schválenia štátnej autority?

Redakcia SME dáva priestor zaujatým rasistickým komentárom
V prvom rade treba spomenúť, že prístup redakcie SME je extrémnym príkladom zaujatosti, ktorý s novinárčinou a etickým kódexom nestranného a objektívneho informovania nemá nič spoločné. Z dôvodu toho, že popisuje prípad len na základe rasy, nie je možné to nazvať nijako inak ako rasizmom.

Hoci bol pre šerifa a štátneho zástupcu na základe výpovedí a zhromaždených dôkazov prípad jasný v prospech Zimmermana a prípad odmietli posunúť pred súd, po ich výmene pod "tlakom zhora" došlo k súdnemu prejednaniu.

Fakty v prípade

Aké boli fakty, ktoré presvedčili zástupcov zákona, že ide o oprávnenú sebaobranu?
  • George Zimmerman bol príslušníkom občianskej hliadky. Štvrť bola pravidelne vykrádaná a tak sa zorganizovali dobrovoľníci, ktorý sa snažili tomuto zabrániť. Zimmerman je Hispanik, takže ani v jeho  prípade nejde o klasickú "osu" (slovná hračka - pôvodných belochov označujú ako WASP=osa, čo je skratka White Anglo-Saxon Protestant=anglosaský protestant bielej pleti). Bohužiaľ štatistika nepustí a väčsina zločincov sa zvykne pri pohybe maskovať stiahnutou kapucou aby sťažili identifikáciu. Presne takto isto sa pohyboval aj Martin.
    .
  • Zimmerman je aktívny príslušník miestnej komunity, s množstvom známych a priateľov rôznej farby plati a náboženského vierovyznania, dokonca spolu ženou pomáhali čiernej matke s dvoma synmi, ktorých otec má doživotný žalár za vraždu.
    .
  • Zimmerman nebol rasista, o čom svedčí aj jeho zoznam priteľov a charitatívna činnosť. Tvrdili to len médiá a rôzne černošské a ľavicové organizácie, pričom nepredložili jediný dôkaz okrem svojho pocitu, ktorý pramení z ich nutkania preukázať a odôvodniť vlastnú existenciu (Nepripomína Vám to slovenskú súčasnosť mimovládnych organizácií?)
    .
  • Pri oznámení na políciu, že vidí neznámeho muža v podozrivom oblečení, ktorého správanie je podobné ako keby bol "pod vplyvom", polícia povedala: "We don't need you to do that." Nepotrebujeme aby ste to robili. To nie je príkaz, len upozornenie polície, že to majú na starosti oni.
    .
  • Komunikácia s políciou prebiehala rasovo neutrálne. Stanica NBC Zimmermana obvinila z rasovej predpojatosti (racial profilling), lebo na políciu volal, že vidí podozrivého černocha, ktorý sa rozhliada ako keby chcel kradnúť, alebo predávať drogy.
    V skutočnosti rozhovor prebiehal asi takto :
    Zimmerman : Vidím podozrivého muža, ktorý sa rozhliada ako keby chcel kradnúť, alebo predávať drogy.
    Polícia : Opíšte ho, je to beloch, Hispánec, černoch?
    Zimmerman : Černoch
    Mimochodom, po oslobodzujúcom rozsudku pre Zimmermana, jeho advokát zažaloval NBC... 
    .
  • Pomer fyzických daností oboch účastníkov kauzy.
    V deň incidentu bol Zimmerman vysoký 170 cm a vážil 90 kg. Treyvon Martin bol hráč amerického futbalu, vyšportovaný svalnatý mladý muž vysoký 180 cm a vážiaci 72 kilogramov. Fotografie Martina, ktoré americké médiá ponúkajú, sú, keď mal 12 , alebo 14 rokov.
    Podľa výpovede Adama Pollocka, majiteľa posilňovne, bol Zimmerman "mäkký", nemal svaly, či schopnosť bojovať v ringu.
    (Upravené podľa Reuters)
    .
  • V prípade Martina je tvrdenie, že išlo o mladého slušného chlapca dosť pochybné. Martinov mobil bol plný výhražných gest, s odfoteným hrubým zväzkom bankoviek v ruke, fotky marihuany, zbrane apod. SMS správy hovorili o príprave omamujúcich nápojov. Pritom v súdnom konaní nový štátny zástupca zatajil dôkazy proti Martinovi, najmä jeho fotky so zbraňami a s marihuanou.
    .
  • Jeden z bodov obhajoby bolo tvrdenie Zimmermana, že Martin javil známky užitia drogy. Krvný test skutočne našiel stopy THC, takže bolo zrejme že neklamal. SMS správy zasielané z jeho mobilu hovorili o výrobe omamného nápoja
    .
  • Keď sa neskôr policajti pri výsluchu snažili dostať Zimmermana do nejakého postavenia, v ktorom by mohli splniť politickú objednávku, pri výsluchu mu povedali aby neklamal a povedal ako to skutočne bolo. Pretože oni to aj tak vedia, lebo majú CCTV záznam. Reakcia "šialeného vraha" Zimmermana bola úplne jednoduchá. Povedal len jedno slovo : "Chvalabohu"
    .
  • Martin nemal okrem strelnej rany o odrenín na svojich pästiach žiadne iné zranenie. Jeho kolená boli zašpinené od zeminy a od trávy. Naproti tomu mal Zimmerman rozbitý zátylok, zadnú časť odevu zašpinenú od trávy a známky násilia po prednej časti tela. Tieto dôkazy presne zodpovedajú agresívnemu útoku fyzicky veľmi dobre disponovaného T-Martina voči subtílnej obeti.
    .
Keď to zhrniem, Martin išiel neznámou štvrtou, javil známky podozrivého správania, keď ho Zimmerman člen občianskej hliadky zastavil, brutálne ho napadol. A o tom že konflikt vyprovokoval Zimmerman nie je žiaden dôkaz, skôr naopak.  Vražda je konanie ktorého cieleným úmyslom je spôsobiť smrť. Úmysel vraždy bol na strane Martina, ktorý bol toho schopný vzhľadom na veľký nepomer fyzických dispozícií. Ak na vás niekto kľačí, mláti Vás a trieska vám hlavou o betón, máte právo sa brániť a z Vašej strany o vraždu asi nepôjde. V tejto situácii Zimmerman nemal inú možnosť ako použiť zbraň a využiť zákon "Stand your ground". He did...

Podľa jedného miestneho účastníka  z Floridy "Cieľom nie je len protestovať, ale aj ničiť majetok, vyrabovať obchody a podobne. Je to všeobecný hnev. Keď som sa pýtal jedného agresívneho černocha, o čo mu ide, povedal, že majú v Bielom dome černocha a predsa vyhrávajú bieli."

Proces bol politicky motivovaný v réžii prezidenta Obamu došlo k znásilňovaniu práva.
Proces bol politicky motivovaný a všetko sa to udialo, až keď sa do okresného prípadu vložil nedôstojne a populisticky Obama. Zimmermana súdili za vraždu druhého stupňa, keď politici a štátna moc videli, že to nedokážu, na poslednú chvíľu, v posledný deň zmenili obvinenie na zabitie. Ako povedala jedna porotkyňa, aby Zimmerman dostal aspoň niečo.

Manipulácia nevyšla, demagógia a politika však pokračuje, právo nie je zaujímavé. Podľa vyjadrení advokátov rodiny Martina sa vraj (parafrázujem) "nebudeme diviť, keď niekto z oprávnene nahnevaných spoluobčanov zoberie právo do svojich rúk. Zimmerman od dnes nebude dobre spávať". Takisto sa prevalil škandál keď Facebook odmietol vymazať stránku Kill Zimmerman - vraj je to vyjadrenie slobody slova... Médiá manipulujú ďalej aj v takých "renomovaných" staniciach ako napr. CNN. Jedna svedkyňa obžaloby, spolužiačka Trayvona ako dôkaz že to nespáchal, bol jej telefonický rozhovor pred incidentom a že to bol vraj dobrý chlapec, ktorý sa nechystal vraždiť a rozčuľovala sa, že porota nebrala do úvahy jej svedectvo.

"Stand your ground" - Zákon zodpovednej obrany.
Stand your ground - Stoj si za svojím je zákon, ktorý umožňuje  pri obrane svojej osoby použiť zbraň. Kritici voľného nosenia a zodpovedného používania zbraní - lebo "zbrane sú zlé", by sa najskôr mali oboznámiť s faktami. Veľmi slušný a dobre zdôvodnený článok som našiel na stránke Menej štátu.

V stručnosti treba povedať, že nezabíjajú zbrane, ale ľudia, ktorí stláčajú spúšť. Odstránením zbraní neklesne zločinnosť s použitím zbraní, len sa zvýši kriminalita z jednoduchého dôvodu. Zločin má totiž zbrane vždy poruke a s nejakou legalizáciou sa z pochopiteľných dôvodov neobťažuje. Ak má občan zbraň poruke, naopak zločinnosť klesá, pretože ani kriminálnik  nie je blbý. Keď vie, že ho môže zložiť aj 50 kilové šťúple dievča s kvérom v kabelke, nebude taký hŕŕ do prepadávania ľudí...

Pár štatistických údajov

V USA, je 39x pravdepodobnejšie, že černoch spácha násilný trestný čin voči belochovi, ako beloch voči černochovi. Taktiež je až 136x pravdepodobnejšie, že černoch spácha ozbrojenú lúpež na belochovi ako opačne (údaje NCVS). Afroameričania páchajú viac násilných trestných činov voči bielym, než voči čiernym, v pomere 45% ku 43%. Väčšina černochov zomrie rukou iného černocha. Afroameričania majú 32% šancu, že aspoň raz za život skončia vo väzení, bieli len 6%. Až 46% osadenstva amerických väzníc sú Afroameričania, hoci tvoria len 12% populácie. V amerických väzniciach je len za drogy 650.000 Afroameričanov. 

Zdroje:
http://polanecky.blog.idnes.cz/c/352135/Komisar-Muiznieks-Stop-nasili-proti-Romum.html
http://www.sme.sk/c/6871318/mnohym-americanom-sa-nepaci-oslobodenie-zimmermana.html
http://www.sme.sk/diskusie/2170633/1/Mnohym-Americanom-sa-nepaci-oslobodenie-Zimmermana.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Shooting_of_Trayvon_Martin
http://www.menejstatu.sk/pan-breiner-prestante-s-tou-demagogiou/
pošli na vybrali.sme.sk


1 komentár: