Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

štvrtok 26. septembra 2013

A just budem nosiť čiapku, keď to môžu moslimky!

Študentka Bromley College odmieta prestať nosiť čiapku, dokým moslimské ženy neodložia svoje pokrývky hlavy.

Caroline Powell a jej "veľká" čiapka
Keď bola študentka Bromley College požiadaná aby zložila svoju čiapku, táto s tým nesúhlasila, pokiaľ rovnaké pravidlo nebude platiť aj pre moslimské študentky.

Caroline Powell, z Orpington je študentkou Greenwich University, ktorá využíva zariadenie v Bromley College, Rookery Lane.

V areáli Bromley College bolo 39 ročnej žene opakovane povedané, aby si zložila čiapku, avšak táto sa domnieva, že ak moslimské ženy môžu nosiť pokrývky hlavy. ide o uplatňovanie " dvojitého štandardu".

Caroline Powell povedala pre News Shopper : "Začalo to v septembri minulého roka, kedy ma pri dverách zastavila žena a povedala: "čiapku si musíte dať dole" .

Je to malá čierna kožená čiapka, ale je to súčasť mojej identity. Povedala, že škola má pravidlá a na ich základe je nutné čiapku zložiť z hlavy. Za mnou išla moslimská žena a ja som sa pýtala ženy pri dverách, či požiada aj moslimku, aby si dala dole jej pokrývku hlavy.

"Čítala som Korán a v ňom sa nehovorí, že si ženy musia zahaľovať hlavu, je to dobrovoľná voľba."

Bromley College vysvetlila slečne Powell že by si mala dať dole čiapku z bezpečnostných dôvodov.

Slečna Powell, ktorá študuje v odbore integračné poradenstvo dodala : " Povedali, že kvôli potrebe identifikácie užívateľov školy nič nesmie zakrývať tvár. Ale pritom všetky moslimské ženy chodia s tvárami zahalenými šatkou."

Slečna Powell pokračovala vo svojom postoji a počas posledných niekoľkých mesiacov sa napätie medzi ňou a zamestnancami školy zvýšilo natoľko, že sa obáva vyhodenia z kurzu.

Povedala : "Akceptujem ak je jedno pravidlo uplatňované na všetkých bez rozdielu, ale nemienim akceptovať zaobchádzanie, keď si všetci ostatní okrem mňa, môžu robiť čo chcú. Cítim, že toto je absolútne dvojitý meter."

Hovorca College Bromley sa vyjadril : "Pokiaľ ide o školské pravidlá v oblasti študentských odevov nedovoľujeme nosenie žiadnych kukiel, klobúkov či iných pokrývok hlavy vo vnútri budov školy."

Táto politika bola stanovená z dôvodu bezpečnosti pre všetkých, ktorí navštevujú vysokú školu, keďže ľudia môžu byť bez problémov identifikovateľní - je to tiež užitočné pre zistenie tváre z bezpečnostných kamier.

Táto politika bola upravená počas roka 2012/13 a je súčasťou pravidiel, ktoré študent podpisuje pri prihláške do školy každý rok.

Vysoká škola zaobchádza so všetkými študentmi bez rozdielu rovnako úctivo a táto politika je dôsledne aplikovaná na všetkých študentov kvôli ochrane našej bezpečnosti."

Poskytujeme výnimky z tohto pravidla na základe náboženských, zdravotných, kultúrnych alebo iných dôvodov a študenti môžu napísať na vedenie školy, ak požadujú výnimku. Táto je potom vyhodnotená a študent je následne informovaný o rozhodnutí.

Patrick Grafton-Green
3:27pm Pondelok 23.Septembera 2013


Príspevok je napísaný podľa článku novín z južného Londýna The News Shopper, bohužiaľ článok postihla bežná choroba politickej korektnosti dneška - z online vydania bol vymazaný

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára