Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

streda 4. septembra 2013

Čo sa klebetí o zdržaní Obamovho útoku

F-22 Raptor

Zostrelenie F-22

Prezident Spojených štátov náhle odložil útok na Sýriu. Po médiach Blízkeho východu sa vinie šeptanda, že za to môže zostrelenie F-22 a minimálne dvoch (podľa iných zdrojov štyroch) Tomahawkov, ktoré sa udialo na prelome augusta a septembra. F-22 Raptor bol vraj zostrelený neznámym prostriedkom PVO a Tomahawky zložil hybridný systém Pancir-S1.

Rozhovor s Putinom

Ruský prezident Putin povedal v rozhovore pre AP, že Sýria nemá systémy S-300 - kompletné. Priznal, že dodali len niektoré časti. Tento systém sa skladá jednak z odpaľovacieho zariadenia a vozidiel, na ktorých je umiestnené riadiace centrum a navigácia. Zároveň má každá jednotka možnosť napojiť sa datalinkom na hierarchicky vyššiu úroveň PVO.

Nie som odborník na rakety, ale z logiky veci vyplýva, že v konečnom dôsledku stačí dodať len najnutnejšie časti na odpálenie a pokiaľ je možnosť riadiť a navádať raketu inak - trebárs z ruskej špionážnej lode v Tartuse, nepotrebujete kompletný systém.

Rakety S-400 na scéne?

Dokonca sa šepká ešte horšia správe pre americké letectvo, že Rusi nedodali S-300, ako bolo prezentované ale S-400, čo sa mi však nezdá reálne, keďže doteraz tento systém mimo územia Ruska ešte nebol predaný. Ak by to však bola pravda a opozícii sa nepodarilo narušiť systém PVOS, americká flota to môže zabaliť. Ostáva jediná varianta - masívny pozemný útok.

Pravdivosť správy

Samozrejme je to hoax. Ale dobre sa to číta...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára