Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

streda 21. augusta 2013

Vražda v organizovanej skupine za štyri a pol.

Čo sa stane keď v Nemecku máte viac ako osemnásť? Môžete dostať vodičák, otvoriť si bankový účet, voliť, začať dostávať sociálnu podporu – proste stali ste plnoprávnym občanom. Čo sa stane ak spáchate kriminálny čin pred dovŕšením veku 21 rokov? Naraz zisťujete, že ste mladík, ktorý za svoje činy nie je celkom zodpovedný a tak sa trestná sadzba môže adekvátne znížiť.

A čo ak ste ešte naviac príslušníkom “zákonom chránenej” skupiny? To máte fakt dobré, opäť sa Vám niečo pričíta k dobru.

DPA:  Posledná rozlúčka s Jonnym K.
V októbri roku 2012 skupina Turkov dobila mladíka uprostred Berlína len zato, že sa zastal človeka, na ktorého títo Turci začali útočiť. Jonny K. bol v čase útoku ešte “dieťa” tento rok by sa dožil 21rokov…  Jonny K. však nebol príslušníkom chránenej menšiny, preto sa sudca nemusel prikloniť k obvineniu z obzvlášť odporného zločinu.

Presne kvôli uvedeným okolnostiam dostal dnes 20 ročný amatérsky boxer (rádoby profesionál v budúcnosti) Onur U. za útok a zabitie trest odňatia slobody na 4 a pol roka. Bol prvý kto zaútočil, bol to človek, ktorý trénoval kontaktný šport a musel vedieť o rizikách. Jeho trest bol najvyšší, ale sudca ešte znížil sadzbu požadovanú prokurátorom, lebo sa vraj nepreukázal úmysel zabiť, resp. pripravovať úkladnú vraždu. Ostatní, ktorí sa útoku zúčastnili, dostali menšie tresty od dva a štvrť roka.

Mimochodom pripomínam, že išlo o organizovanú skupinu vedenú trénovaným človekom, ktorý si bol vedomý následkov fyzického útoku. Určite chlapci nemali v úmysle zabíjať, ale len multikultúrne obohacovať, keď kopali a skákali po hlave Jonnyho K. ležiaceho bezmocne na zemi. Ale tiež pripomínam, že pokiaľ ste členom “zákonom chránenej” skupiny, máte to fakt dobré.

Predstavil som si, čo by to znamenalo v opačnom garde. Čo by sa stalo, keby skupina zúrivých extrémistov bez akéhokoľvek dôvodu zaútočila na nevinného človeka moslimského vierovyznania. Čo by sa stalo keby férovku šesť na jedného neprežil po tom, čo sa na jeho hlave vystriedali podrážky všetkých gangsterov. Verím, že noviny Nemecka by burcovali obyvateľov do mierových pochodov a deti lásky z celého Nemecka by nosili kvetiny k hrobu mučeníka za multikultúrne zjednotenie Nemecka. Extrémistom by justícia zaťala najvyššiu možnú sadzbu bez “poľahčujúcich okolností”. A celý prípad by sa stal námetom na celonárodnú diskusiu, kde by sa obyvatelia povinne školili ako milovať menšiny – a ako nenávidieť odpornú kresťanskú xenofóbnu majoritu…

Majú to tí “previnilci” šťastie. Za dobré správanie budú za dva roky vonku a ponaučenie?

“Tým hlúpym Nemcom môžeme nakladať koľko sa im zmestí, dokopy nám aj tak nič nehrozí a oni nám to ešte zaplatia na sociálnych dávkach. Ale sme už múdrejší. Nabudúce, keď niekoho náš gang zabije, sa už chytiť nedáme!”

Zdroj :
http://www.thelocal.de/national/20130815-51423.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára