Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

streda 21. augusta 2013

Horor v Sýrii - kde je pravda?

Ak ste sa to náhodou ešte nedopočuli, Sýriou sa ženie katastrofa biblických rozmerov. Od skorých ranných hodín 21.8.2013 stovky ľudí padajú ako kobylky po zasiahnutí nervovým plynom, ktorý vypúšťa na svojich vlastných ľudí vo svojom hlavnom meste šialený diktátor v kŕčoch ďalšieho nepríčetného záchvatu. Diktátor, ktorého zrejme baví a vzrušuje, keď môže vlastnoručne odpaľovať rakety naplnené bojovými látkami na úbohých nevinných civilistov.


ČTK :  Nevinné obete sýrskej vojny
Asi takto vyznievajú správy v západných médiách, ktorými nás od skorého rána bombardujú rozhlas, televízia či noviny. Ak Vám nestačí správne predžuté a a pripravené spravodajstvo, máte možnosť si pozrieť šokujúce zábery radov mŕtvol a ľudí v predsmrtných kŕčoch na vlastné oči na Youtube

Hrozné.

Určite aj Vám stíska srdce od žiaľu pri pohľade na malé nevinné mŕtve telíčka detí, je pochopiteľné, že ten tyran, ten "cisár Nero" na čele sýrskej vlády musí byť zvrhnutý aj keby sa celá krajina mala zbombardovať do posledného metra. Chce to len jedno správne rozhodnutie OSN, NATO alebo aspoň vlády USA. Však koľko dôkazov ešte chcete?

"The truth is out there"

Pravda však nie je vždy to čo "vidíte" na Youtube. Skúste si pozrieť tie videá ešte raz. Všade máte krásny nápis - Chemický útok z 21.8.2013. Má to len jednu malú, skoro zanedbateľnú chybičku. Natočené, spracované a zostrihané videá boli na Youtube nahraté 20.8.2013. T.j. jeden deň pred tým, než nastala tragédia...


  Doplnenie č.1

Pár hodín po útoku 21.8.2013 o 2,30 ráno sa objavili na Youtube zostrihané, upravené videá, kde zhrozená kamera s výkrikmi Alláh Akbar prechádza medzi rady desiatok mŕtvych a zranených detí, žien a iných civilistov. Všetky s dátumom 20.8.2013...

Okamžite sa vyrojili vysvetlenia, že povstalci umiestňujú videá cez proxy servery, pretože vláda internet blokuje, prípadne odovzdávajú videá v nejakej forme do zahraničia a tam ich umiestňujú na Youtube, preto sa objavil časový posun. Takže skúsme rekonštruovať situáciu podľa oficiálnej verzie a rátajte so mnou. 

Príde útok v skorých ranných hodinách. Dôjde k panike, umierajú ľudia, nikto nevie čo sa deje, k ľuďom, čo umreli je privolávaná pomoc a celé hodiny sú telá oživované, odnášané do nemocnice a na miesta ich zhromaždenia. Je oprávnený predpoklad že táto hektická doba trvá minimálne 2-3hodiny. Začína svitať a obraz masakry sa zjavuje v celej realite. Ľudia natáčajú výsledky útoku. Je cca 7hodín ráno. S horúcimi dátami bežia k PC. Kým sa to zostrihá, upraví (všimnite si napr. logá, čo je znak, že video prešlo grafickou úpravou) a pretlačí cez Internet trvá to minimálne dve hodiny. Takže máme deväť hodín a potom by musí byť proxy server v nejakom časovom pásme ďaleko za Stredozápadom USA, najlepšie na pobreží Pacifiku 
http://www.timeanddate.com/time/map/ (smerom na východ čas pribúda).

Mierne zdržanie môže nastať pri variante, že pripravené videá sa komprimujú a posielajú mailom niekam do zahraničia, kde ich umiestňujú na Internet. 

Alebo sa hrubé dáta posielajú stovky megabytov do nejakého centra opozície. Táto verzia je nereálna, pretože časový posun od okamihu útoku do umiestnenia na Youtube neumožňuje objasniť časový posun - hodnú chvíľu trvá, kým sa dáta pretlačia cez internet, zostrihajú a upravia, skôr ako o dvanástej Sýrskeho času nepredpokladám ich dostupnosť na Youtube - to by sme museli kvôli časovému posuvu predpokladať proxy server umiestnený na Havajských ostrovoch.

Väčšina úvodných videí z linku na mojom blogu je filmovaná v interiéri (videl som presvitajúce svetlo cez okno, ale ťažko zistiť či ide o denné svetlo) Skúste si pozrieť napr. toto video - http://www.youtube.com/watch?v=ZkGa2jr9MBA je filmované s jasným denným svetlom, takže muselo byť natáčané cez deň. Je s logom, takže prešlo redakčnou úpravou. 

Z hore uvedeného je viac ako zrejmé že také množstvo dát - 80 videí OD JEDNÉHO AUTORA, graficky upravené a časť natáčané s denným svetlom by znamenalo neuveriteľnú efektívnu prácu s umiestňovaním dát cez proxy servery aby sa zmestili do úzkeho časového okna. 

Ak dovolíte, nechám si ešte zdravý rozum a rovno poviem že tu niečo zapácha viac ako je únosné... 

Ďalšia zaujímavá vec. Dnes sa vie že vzorky časti odevov a tiel obete boli kontaminované sarinom. Sarin je nebezpečný aj pri sekundárnej expozícii. Napriek tomu všade vidíte len ľudí bez ochranných odevov bez rukavíc a pod. Zatiaľ sa mi nedostali do rúk svedectvá o postihnutí ľudí pri neopatrnej manipulácii s kontaminovanými predmetmi a telami. Toto je však informácia, ktorú neviem nijako overiť ani vyvrátiť tak ako pri videách vyššie.
 
  Doplnenie číslo 2.

Tieto fotky a ďalšie videá, ktoré sú dôkazom, že "vrah al-Assad" zlikvidoval vlastných ľudí v Damašku, sú vraj zábery detí z Latakie vzdialenej 200km, unesených dva týždne predtým. Je málo svedkov, pretože teroristi povraždili celé dediny a nikto nechápal dôvod toho činu. Mimochodom ten plyn, ktorý "netvor al-Assad" použil je špeciálny nový druh vyznačujúci sa neuveriteľnou selektivitou, ignoruje totiž ženy...
http://www.voltairenet.org/article180149.html
 

Povedzme si niečo viac o pozadí tohto incidentu. Dňa 19.8.2013 do Sýrie prileteli vyšetrovatelia OSN, ktorí majú vyšetriť obvinenia, že v konflikte boli použité chemické zbrane. Podľa západných médií tzv. rebeli sú nevinné obete zverstiev pravidelnej armády, pretože len armáda vlastní chemické zbrane.

Bohužiaľ pre čitateľov, je toto "lež jak věž".

V článku, ktorý som k tejto téme napísal pred viac ako mesiacom, som jasne ukázal, že teroristi chemické zbrane nielen vlastnia, ale si ich priamo vyrábajú. Naviac nemajú najmenšie zábrany ich použiť na civilné obyvateľstvo a vydávať ich za obete armády. Minimálne v marci 2013 už boli obete chemického útoku aj na strane sýrskej armády, keď v dedine Khan al-Asal bolo zabitých 26 ľudí, z toho 16 vojakov.

Z čias Iraku aj vojny v Líbyi si pamätáme použitie zámienky o chemickom útoku na zahájenie operácii vedúce k zvrhnutie dovtedajšieho režimu. Je však úplne nezmyselné čo i len predpokladať, že keď je krajina pod drobnohľadom expertov na chemický boj, keď je strategická iniciatíva na strane vládnuceho režimu, keď padá jedno hniezdo teroristov za druhým a krajina je stále viac čistená, že v takomto okamihu bude vláda bombardovať svojich vlastných civilných obyvateľov chemickými zbraňami.

Ak nie je celá správa fiktívna (viď "videá") a obete sú skutočné, je logické predpokladať použitie plynov zo strany islamským teoristov. Chemické zbrane vlastnia, aj tak sú obyvatelia Sýrie zkazení a pokiaľ by obete ľudí poslúžili víťazstvu džihádu, potom tieto obete podľa nich požehná Allah. Nakoniec to je aj základná doktrína fundamentalistov.

Všetko čo je zakázané, je povolené, ak to poslúži džihádu a nastoleniu náboženskej vlády.

Pre ilustráciu si prečítajte spravodajstvo ruskej tlačovej agentúry ITAR-TASS

Doplnenie (neoveriteľné)

Objavili sa ďalšie znepokojivé informácie. Ak si chcete si zakonšpirovať tak potom verte hackerom, ktorí zverejnili korešpodenciu medzi dvoma ženami a jedna z nich bola manželka dôstojníka tajnej služby americkej armády. A spomína, že tie mŕtve deti na videách po chemickom útoku v Damašku boli len nahraté za asistencie americkej tajnej služby...
http://orientalreview.org/2013/09/03/u-s-military-intelligence-involved-in-chemical-attack-in-syria/


Zdroje:
http://www.youtube.com/watch?v=Eb9bxcCnN8I&list=PLPC0Udeof3T4NORTjYmPoNCHn2vCByvYG
http://jurajpolacek.blogspot.sk/2013/07/co-sa-ste-v-novinach-sme-nedocitali.html
http://jurajpolacek.blogspot.sk/2013/07/o-ceste-zivotom-nielen-o-nej.html
http://www.itar-tass.com/en/c53/848278.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára