Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

streda 7. augusta 2013

Teroristi al-Nusra upálili zaživa 3 ľudí

Toto príšerné video, ktoré sa objavilo na internete, ukazuje ako teroristi zo skupiny al-Nusrat (označovaná ako časť al-Kájdy) spálili zaživa troch Sýrčanov.

Stanica Al-Alam hlási, že na videu, ktoré bolo zaslané na internet v pondelok, vidno ako teroristi lejú horľavú kvapalinu na mužov so zviazanými rukami s páskou cez oči. Muži vyzerajú ako sýrski vojaci kurdského pôvodu.

Radikáli potom zatlačili týchto troch do ohňa, ktorí predtým urobili.

Podľa FNA (Farsí New Agency - Iránska tlačová agentúra) radikáli al-Nusrat v pondelok napadli okres Tal Abyaḑ guvernie Raqqa v severnej Sýrii zabijúc 450 civilistov. Obete boli ženy, deti a staršie osoby.

Boje medzi kurdskou milíciou a militantami al-Káidy sa v severnej a severovýchodnej Sýrii v posledných týždňoch stupňujú po tom, čo sa kurdským bojovníkom, bojujúcim proti zahraničnému zasahovaniu v Sýrii, podarilo zatlačiť militantov z niekoľkých pozícií v tejto oblasti.

Dňa 30. júla, významná Kurdská milícia uviedla, že bola mobilizovaná proti skupínám prepojeným s al-Kájdou v severovýchodnej Sýrii po zabití vodcu kurdskej opozície v oblasti.

"Vyzývame kurdský národ ... pokročiť vpred .... Každý, kto je schopný udržať zbraň by mal vstúpiť do radov výborov na ochranu kurdského národa (YPG) a čeliť útokom týchto ozbrojených skupín" hovorí sa vo vyhlásení YPG, ktoré vyšlo krátko po atentáte na Isa Huso Al-Qamishli.

Sýriou otriasajú smrtiace nepokoje od roku 2011. Západné mocnosti a ich regionálni spojenci - predovšetkým Katar, Saudská Arábia a Turecko - podporujú radikálov pôsobiacich v Sýrii.

Podľa Organizácie Spojených národov, viac ako 100.000 ľudí bolo zabitých a celkovo 7,8 milióna ich bolo vysídlených v dôsledku násilia

POZOR, VIDEO NIE JE VHODNÉ PRE CITLIVÉ ŽALÚDKY !!!
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára