Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

streda 28. mája 2014

Čo povedal Schwarzenberg o konšpirácii

Toto povedal Schwarzenberg v poslaneckej snemovni :
http://psp.cz/eknih/2013ps/stenprot/008schuz/s008122.htm

„Rád bych prostřednictvím pana předsedajícího upozornil pana poslance Foldynu, že nasedl falešným informacím. Já jsem nikdy nepodporoval bombardování Srbska. Naopak, to si dobře pamatuju, těsně před tím, než to začalo, bylo zasedání Trilateral Commision ve Washingtonu a tehdy byli tři, bohužel pouze tři přítomní, kteří se postavili proti plánu zahájit bombardování Srbska. To byl, budete se divit, Henry Kiessinger, byl to nynější ministr zahraničí Království švédského Karl Bild a potom jsem byl já v té diskusi. Je něco jiného, když ta válka proběhla a Srbsko ztratilo nadvládu nad Kosovem a nebyla nejmenší naděje možnosti, že by ji získalo zpátky, že jsem uznal Kosovo jako nezávislou zem. Ale bombardování Srbska jsem opravdu nepodpořil. Děkuji mnohokrát.“

On sa snad uplne zblaznil a potvrdil famy o konspiraciach. Rovno verejne oznamuje, ze cesku ergo svetovu politiku neriadia politici, ale o udalostiach sa rozhoduje v zakulisi ako je Bildenberg group ci Trilateralna komisia, ktorej je clenom... Doteraz totiz vsetci tvrdili, ze to su len stretnutia zaujimavych ludi, kde sa nezavazne bavia o veciach okolo. Podla knizepana to az take nezavazne nie je...

O smrti ludi sa teda rozhodovalo tajnym hlasovanim mocnych, ktori posuvaju figurky na politickej sachovnici sveta bez akejkolvek zodpovednosti a demokratickej legitimity

Len pripomínam dnes už skoro zabudnutú účasť Schwarzenberga na schôdzi Bildenberg Group

http://zpravy.idnes.cz/schwarzenberg-se-v-usa-zucastnil-utajeneho-setkani-globalnich-elit-1po-/domaci.aspx?c=A080609_000125_domaci_adb

Schwarzenberg se v USA zúčastnil utajeného setkání globálních elit

9. června 2008  0:01 

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg se od 5. do 8. června zúčastnil v USA utajeného setkání skupiny Bilderberg Group, zjistila redakce iDNES.cz. Je to poprvé po několika letech, co byl český politik přizván mezi více než stovku finančníků, monarchů, státníků a podnikatelů. Je navíc jediný z České republiky.

Ministrova návštěva měla zůstat v utajení, neinformovala o ní ani oficiální webová stránka ministerstva, ani vlády. Schwarzenbergovo jméno však figurovalo na seznamu, který každoročně ze setkání unikne. Naposledy se setkání v roce 2003 účastnil nynější český velvyslanec v Izraeli Michael Žantovský.

Na seznamu pozvaných do amerického města Chantilly (Virginie) byl například nizozemský premiér Jan Peter Balkenende, exministr zahraničí Německa Joschka Fischer, ministryně zahraničí USA Condoleeza Riceová či bývalý šéf světové banky Paul Wolfowitz. Jedním z nejagilnějších členů Bilderberg Group je světoznámý finančník David Rockefeller, který nechybí na téměř žádné ze schůzek, velmi aktivní je též nizozemská královna Beatrix. Letos se prý zúčastnila i španělská královna. - seznam účastníků schůzky zde

Že je ministr ve Spojených státech, potvrdila bez bližšího vysvětlení pracovnice diplomatické služby. Pro další detaily odkázala na tiskovou mluvčí, ta ale byla nedostupná, stejně jako její zástupce.
Redakce iDNES poté obvolala hlavní politické představitele, zda o schůzce vědí. Vesměs byli překvapeni Schwarzenbergovou účastí, nebo tvrdili, že o ničem neví.

Asi po hodině potvrdil účast přímo ze Spojených států ministr zahraničí osobně. Redaktorovi iDNES.cz zavolal a po dotazu přiznal, že byl setkání přítomen.

"Bilderberg je setkání velice zajímavé, probírají se tady různé problémy na světě, ale to vždycky za předpokladu, že se o tom nemluví. Je to soukromé setkání ´bilderbergů´, jsou tu vynikající diskuze a přednášky," popsal iDNES.cz Schwarzenberg.

Mezi politiky informace vzbudila rozruch


Ministr se podle svých slov vrací do České republiky ve čtvrtek. Událost ale jistě vzbudí diskuzi mezi politiky, kteří už v neděli projevovali nad jeho účastí údiv. "Já jsem se to dnes odpoledne neoficiálně dozvěděl a opravdu mne to rozčílilo," řekl iDNES.cz předseda KSČM Vojtěch Filip.
Předseda ČSSD Jiří Paroubek nechtěl situaci komentovat. "Já o tom opravdu nic nevím," opakoval na dotaz iDNES.cz. Zaskočen byl i ministr bez portfeje Cyril Svoboda. "Já vůbec nevím, jestli tam je Schwarzenberg, nebo není. Netuším, kde je pan Schwarzenberg. Takže to nemohu komentovat," řekl Svoboda.

Redakce kontaktovala i premiéra Mirka Topolánka, jeho vyjádření však zatím nezískala.

Spojitost s Lisabonskou smlouvou ministr popírá


Za jeden z klíčových cílů Bilderbergu je tradičně považováno prohlubování integrace Evropské unie. Evropští účastníci obvykle převažují a schůzky se také nejčastěji konají v Evropě.

Možným důvodem Schwarzenbergova pozvání mohla být i otázka Lisabonské smlouvy, jejíž přijetí je v České republice ohroženo, stejně jako v irském referendu, které se bude konat ve čtvrtek. Ministr tak mohl být přizván proto, aby situaci vysvětlil. Podle amerických médií by tomuto zaměření schůzky nasvědčovala i účast irského generálního prokurátora. Takový důvod však Schwarzenberg popírá. "O Lisabonské smlouvě tady diskuze nebyla, to je téma spíše u nás, ne tady," řekl Schwarzenberg.

Ministrovo vyjádření je ale zvláštní. Skupina své jméno dostala podle hotelu Bilderberg v holandském Oosterbeeku, kde se vlivné světové elity setkaly poprvé v roce 1954. Primárně byla založena kvůli vzniku Evropského společenství. Od té doby se setkání uskutečňují pravidelně dvakrát i vícekrát do roka, vždy na jiném místě a za nejpřísnějších bezpečnostních opatření.

Bilderberg Group též podle některých zdrojů stála spolu s Council on Foreign Relations za založením tzv. trilaterální komise (pro prohlubování mezikontinentální spolupráce Amerika - Evropa - Asie), jejímž členem je podle některých zdrojů Karel Schwarzenberg také a prý i ministr pro evropské záležitosti Alexandr Vondra.

Tajná jednání za zavřenými dveřmi


Skupinu obestírá i řada mýtů a tajemství. Setkání Bilderberg Group je velkou událostí v každé zemi, kde se setkání koná a kde se konání schůzky "provalí". Většinou je totiž tajné, stejně jako seznam hostů, který je pokaždé jiný. Ve Spojených státech je účast na takové schůzce podle tzv. Loganova zákona ze strany příslušníků státní administrativy zcela nelegální. Veškerá mezinárodní jednání totiž musí politikům schválit americký Kongres. - více o Bilderbergu viz video (s českými titulky)

O tom, která témata se na schůzce probírají, unikají jen kusé a velmi vágní zprávy. Letos poprvé ze svého setkání zveřejnili účastníci Bilderbergu tiskovou zprávu. Hlavním tématem jednání prý byl svět bez jaderných zbraní, "kyberterorismus", Afrika, Rusko, finance, protekcionismus, vztahy EU a USA, otázka Afghánistánu, Pákistánu či islám a Írán. - prohlášení čtěte zde

Zdroj:
http://zpravy.idnes.cz/schwarzenberg-se-v-usa-zucastnil-utajeneho-setkani-globalnich-elit-1po-/domaci.aspx?c=A080609_000125_domaci_adb

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára