Vybrali SME

pošli na vybrali.sme.sk

nedeľa 19. januára 2014

Islamské riešenie chudoby

"Inšpiratívne" slová egyptského šejka Abu Ishak Al Huweyni na riešenie islamskej chudoby, ktoré predniesol pred časom v egyptskej TV.



"Sme v dobe džihádu; džihád pre potešenie Alaha je radosťou, skutočnou radosťou. Týmto spôsobom konali Mohammedovi nasledovníci. Dôvod, prečo sme dnes chudobní je ten, že sme opustili cestu džihádu. Ak by sme robili inváziu džihádu aspoň raz za rok, alebo ak je to možné aj dvakrát či trikrát, potom by sa veľa ľudí na Zemi stalo moslimami. A ak sa niekto bude snažiť zabrániť našej Dawa (misii) alebo jej stojí v ceste, potom ho musíme zabiť alebo ho zajať ako rukojemníka a zabaviť jeho bohatstvo, ženy a deti. Takéto bitky naplnia peňaženky mudžahedínov, z ktorých každý sa môže vrátiť domov s 3 alebo 4 otrokmi, 3 alebo 4 ženami a 3 alebo 4 detmi. Z toho môže byť výnosný obchod, ak každá hlava stojí 300 alebo 400 dirhamov a vynásobíte si počet hláv. Nikto nemôže zarobiť toľko peňazí z jedného obchodu (cestou tvrdej práce ), aj keď moslim ide na západ pracovať alebo robiť obchody. V čase núdze je to dobrý zdroj zisku. Toto môže byť niečo ako finančná zábezpeka, keď džihádista v čase finančnej potreby vždy môže jednu z týchto hláv predať (tým sa myslí otroctvo). Možete ich predať ako kus pečiva."

Video :




Keď som počul tento zvukový záznam, nemohol som uveriť vlastným ušiam. To nie je skrátka nič menšie ako barbarské a stredovekého kázanie silnej moslimskej autority v Egypte, ktorá má prístup k verejnej televízii a ušiam miliónov. Tento šejk, ktorý je aspoň úprimný a nekompromisný v tom, čo džihád znamená, tiež podporuje skutočný model správania a príklad proroka Mohameda v 7.storočí a to, čo urobil pre nemoslimov, je príkladm ktorý musia všetci moslimovia nasledovať dodnes. Nie je to úloha proroka, slúžiť príkladom pre svojich nasledovníkov?

Je ťažké pre moslimov utiecť od vlastnej náboženskej histórie, ktorá je dokumentovaná znovu a znovu v islamských knihách. Mohamed sám povedal, pravdepodobne s pýchou, že získal bohatstvo prostredníctvom teroru. Uvedený kazateľ je len dobrým nasledovníkom a stúpencom islamu a to je dôvod, prečo presadzuje rovnaký druh správania.

Hej, keď tento "business plán" priniesol Mohamedovi bohatstvo, tak prečo to nemôže byť receptom pre všetkých moslimov aj dnes? Čo sa predtým šepkalo o správaní Mohammeda a diskutovalo len medzi učencami islamu, je dnes otvorene obhajované na verejnosti vo svete, kde škaredá pravda už viac nemôže byť skrytá .

Toto audio šokovalo niektorých moslimov, ktorí žijú v popretí histórie islamu a skutočného významu džihádu, ktorý je definovaný ako vojna proti nemoslimom na šírenie náboženstva a po boji zabavenie ich majetku, žien, detí, ich  zotročenie a ich predaj ako dobytka. Podľa čistých, fundamentalistických moslimov, toto bol model konania pre moslimov v 7. storočí a je ním aj dnes v 21. storočí .

V inej časti kázania zverejnenom na Youtube, tento šejk Al Huweyni, obvinil kresťanov zo všetkého násilia, ktoré sa dnes deje v Egypte. Podľa neho sú to kresťania, ktorí sú zodpovední za svoje vlastné vraždy, rabovanie a vypaľovanie ich kostolov, obchodov a domov. V dobe občianskych nepokojov v Egypte, moslimskí kazatelia otvorene propagujú násilie proti nemoslimom. Tento šejk nie je jediným, ale internet je plný iných s podobným falošne zvrátenými odkazmi. Ďalší saláfistický egyptský šejk oznámil , že neopustí kostol bez toho aby si násilím nevzal zopár kresťanských žien, ktoré popierajú, že konvertovali k islamu. Skutočnosť, že tieto ženy urobili vyhlásenie o opaku a že jedna je vydatá za koptského kňaza, dav vedený moslimskými kazateľmi vonkoncom nezajímal. Chcú ju uniesť a zrušiť jej sobáš s kresťanom, čo je podľa islamského práva povolené. Džihádisti na svoju špinavú prácu používaju akékoľvek pobudujúce zámienky.

Al Huweyni, ktorý ironicky hovorí na televíznom kanáli Al-Hikma ( Múdrosť), využil svoju autoritu a odbornosť na to aby radil porevolučnému Egyptu v ekonomických záležitostiach. Jeho brilantné ekonomické poradenstvo dočasnej vláde bolo opäť inšpirované príkladom proroka Mohammeda, ktorej povedal, že treba donútiť ľudí platiť zakát ( čo znamená almužny). Dodal, že by to malo poskytnúť vláde miliardy libier v prípade, že donútia občanov zaplatiť zakát priamo vláde. Potom dodal, že potom, čo Mohamed zomrel, ľudia z Arábie prestali platiť zakát nasledovníkovi Mohameda, chalífovi, ktorý bol nútený bojovať proti vlastným ľuďom, aby ich opäť donútil zakát zaplatiť.

Niet divu, prečo sú všetky moslimské krajiny ekonomický stratený prípad a ak by nebolo ropy, aj Saudská Arábia a iné Emiráty zo zálivu by patrili medzi najchudobnejšie národy na zemi.

Títo kazatelia nenávisti a genocídy sú tvárou islamu dnes a zahanbujúcim príkladom toho, ako sú moslimskí náboženskí predstavitelia dnes vzdialení realite. To je dôvod, prečo som opustil náboženstvo vo všeobecnosti.

Len kedy sa Západ prebudí?

Nonie Darwish, Frontpage Mag, 23.5.2011

Zdroj: http://www.frontpagemag.com/2011/nonie-darwish/solving-poverty-the-islamic-way/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára